Rait Karm

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rait Karm (s. 1972 Tallinna, Viron SNT) on virolainen pianisti.

Karm aloitti pianonsoiton opinnot Tallinnan keskusmusiikkikoulussa Ell Saviaukin ja professori Ivari Iljan johdolla. Vuodesta 1991 hän opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Liisa Pohjolan, Vitali Berzonin ja S. Novikovin ohjauksessa. Hän on ollut stipendiaattina Islannissa ja osallistunut muun muassa L. Simonin, D. Krausin, K.-H. Kemmerlingin, H. Leygrafin, H. Höllin, D. Roberdssonin sekä D. Baskirovin mestarikursseille. Hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2000. Vuosina 2001–2003 Karm opiskeli liediä ja kamarimusiikkia professori Irwin Gagen luokalla Zürichin musiikkikorkeakoulussa Sveitsissä.

Rait Karm on voittanut palkintoja nuorten pianistien kilpailussa Tšekkoslovakiassa ja Virossa. Pianistin työnsä ohessa hän on työskennellyt pianonsoiton opettajana, tuottajana ja sovittajana. Karm on konsertoinut Suomen lisäksi Virossa, Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa, Italiassa, Unkarissa sekä Tšekissä.

Rait Karm kuuluu ohjelmatoimisto Music Novan perustajajäseniin ja toimii nykyään sen taiteellisena johtajana. Vuonna 2006 ilmestyi hänen ensimmäinen CD-levynsä Masterpieces for Cello, jolla hän soittaa yhdessä sellisti Jussi Makkosen kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.