Rachel Gibson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rachel Gibson
Rachel Gibson vuonna 2009.
Rachel Gibson vuonna 2009.
Luoja(t) J. J. Abrams
Näyttelijä(t) Rachel Nichols
Ensi-
esiintyminen
Jaksossa 5.01 "Prophet Five"
Viimeinen
esiintyminen
Jaksossa 5.16 "All the Time in the World"
Henkilötiedot
Koko nimi Rachel Gibson
Ammatti CIA
Sukupuoli nainen
Suhteet
Vanhemmat äiti
isä
Sisarukset sisar
veli

Rachel Gibson on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Alias. Häntä esittää näyttelijä Rachel Nichols.

Hahmon tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rachel Gibson liittyy sarjaan viidennellä tuotantokaudella. Hän työskentelee tietokone-eksperttinä terroristiorganisaatio Prophet 5:lle, luullen työskentelevänsä CIA:lle. APO jäljittää hänet ja epäilee häntä viholliseksi, mutta Sydney Bristow tajuaa olleensa samassa tilanteessa työskennellessään SD-6:ssa. Rachel järkyttyy kuultuaan totuuden ja häntä käsketään palaamaan töihin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, mutta hänen pomonsa Gordon Dean tajuaa tilanteen ja ajastaa pommin toimistoon. Pommi surmaa suuremman osan työntekijöistä, mutta Rachel pelastuu täpärästi. Hänet värvätään APO:on ja hänen perheensä laitetaan todistajansuojeluun, jotta Dean ei pääsisi heihin käsiksi.

APO:ssa Tom Grace kouluttaa Rachelia, minkä jälkeen hän menee ensimmäiselle soolotehtävälleen, missä hän törmää Prophet 5:n puolella olevaan entiseen ystäväänsä Kelly Peytoniin. Hän avustaa myös Deanin vangitsemisessa, ja eräällä tehtävällään päätyy sänkyyn Julian Sarkin kanssa. Hän muuttaa Sydneyn luo asumaan, mutta hankkii myöhemmin oman asunnon. Rachel ihastuu Tomiin ja auttaa tätä löytämään vaimonsa murhaajan.

Sarjan lopulla Arvin Sloane sieppaa Rachelin ja Marshall Flinkmanin, jotta he auttaisivat löytämään 1400-luvulla eläneen profeetan Rambaldin hautakammion, jota Sloane tarvitsee Rambaldin loppupelin selvittämisessä. APO onnistuu pelastamaan heidät, minkä jälkeen Sloane kuitenkin tuhoaa APO:n päämajan. Tom saa iskussa surmansa, mutta ennen kuolemaansa hän kertoo Rachelille, että olisi pyytänyt häntä treffeille, jos olisi selvinnyt. Myöhemmin Peyton saadaan kiinni ja Rachelin ansiosta tämä paljastaa Sloanen olinpaikan. Kun Prophet 5 on tuhottu, Rachel tajuaa, että hän ja hänen perheensä ei ole enää vaarassa. Hän päättää kuitenkin jäädä APO:on. Sarja päättyy, kun näytetään muutamia vuosia tulevaisuuteen, jolloin Rachelin kerrotaan olevan yhä CIA:lla töissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Alias-sarja