Kelly Peyton

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kelly Peyton
Luoja(t) J. J. Abrams
Näyttelijä(t) Amy Acker
Ensiesiintyminen Jaksossa 5.03 "The Shed"
Viimeinen
esiintyminen
Jaksossa 5.17 "All the Time in the World"
Henkilötiedot
Koko nimi Kelly Peyton
Status elossa
Ammatti Prophet 5
Sukupuoli nainen
Suhteet
Tutut Rachel Gibson
Gordon Dean
Irina Derevko
Arvin Sloane
Julian Sark

Kelly Peyton on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Alias. Häntä esittää näyttelijä Amy Acker.

Hahmon tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kelly Peyton työskentelee Gordon Deanille Suoja-nimisessä CIA:n salaisessa järjestössä. Todellisuudessa järjestö on osa terroristiorganisaatio Prophet 5:ä, ja totuuden tietävät vain Peyton ja Dean. Peyton on Rachel Gibsonin hyvä ystävä, kunnes saa tietää tämän tietävän totuuden Suojasta, ja Deanin kanssa he räjäyttävät toimiston tappaen kaikki työntekijät, lukuun ottamatta Rachelia. APO saa Deanin kiinni ja hän kuolee myöhemmin, minkä jälkeen Peyton ottaa hänen paikkansa Prophet 5:ssä.

Peyton kidnappaa Sydney Bristow'n ja hypnotisoi hänet antamaan tietoja 1400-luvulla eläneen profeetta Milo Rambaldin Horisontti-esineestä. Paljastuu, että hän työskentelee Sydneyn äidin Irina Derevkon kanssa. Sydney onnistuu pakenemaan, paljastamatta mitään tärkeää. Irina myöhemmin etsii Horisontin Sydneyn ja Jack Bristow'n avulla.

Sarjan lopussa Peyton työskentelee Arvin Sloanen ja Julian Sarkin kanssa. Peyton murhaa Prophet 5:n kaksitoista johtajaa, mikä johtaa organisaation alasajoon. APO saa Peytonin kiinni ja Rachel käyttää Peytonin pahinta pelkoa, käärmeitä, hyväkseen saadakseen tältä tietoja Sloanen olinpaikasta, minkä jälkeen hän joutunee vankilaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Alias-sarja