Thomas Grace

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Thomas Grace
Luoja(t) J. J. Abrams
Näyttelijä(t) Balthazar Getty
Ensi-
esiintyminen
Jaksossa 5.02 "...1..."
Viimeinen
esiintyminen
Jaksossa 5.16 "Reprisal"
Henkilötiedot
Koko nimi Thomas Grace
Sukupuoli mies
Suhteet
Puoliso(t) Amanda Grace (vaimo, kuollut)

Thomas Grace on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Alias. Häntä esittää näyttelijä Balthazar Getty.

Hahmon tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thomas "Tom" Grace liittyy sarjaan viidennellä tuotantokaudella. Hänet palkataan APO:on Michael Vaughnin sekä myöhemmin Eric Weissin korvaajaksi. Hän käyttää kenttäkokemustaan hyväksi kouluttaessaan APO:n uutta agenttia, Rachel Gibsonia.

Marshall Flinkman löytää tietoja, joiden mukaan Tom olisi ollut naimisissa, mutta uskoo sen olevan osa jotakin peiteroolia. Myöhemmin Sydney Bristow kidnapataan ja Tom osallistuu CIA:n päämajaan soluttautumiseen Sydneyn jäljittämiseksi. Tehtävän aikana Tom saa tilaisuuden etsiä salaisia tietoja, mistä selviää, että Tom oli ollut naimisissa, mutta hänen vaimonsa Amanda murhattiin. Tom jäljittää murhaajan, mutta kysyy häneltä tietoja "Kardinaali"-nimisen henkilön löytämiseen. Myöhemmin Rachel saa tietää Tomin tutkimuksista, mutta Tom ei kerro totuutta.

Myöhemmin Rachel saa tietää, että Kardinaali oli määrännyt Tomin tapettavaksi, mutta Amanda olikin vahingossa saanut surmansa. Kostoksi Tom tappaa hänen vaimonsa murhaajan. Myöhemmin Tomin ja Rachelin välit lähenevät.

Sarjan lopulla Julian Sark asettaa pommin metroon, joka tuhoaisi APO:n päämajan. Tom yrittää hidastaa pommin räjähtämistä ja häntä käsketään pakenemaan ajastimen mennessä alle 60 sekunnin. Ajan käydessä vähiin, Tom päättääkin jäädä pommin luo. Hän kertoo Rachelille, että jos aikaa olisi ollut enemmän, hän olisi pyytänyt häntä ulos. Itkuinen Rachel vastaa, että olisi suostunut kutsuun, minkä jälkeen pommi räjähtää.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Alias-sarja