Puistolan Urheilijat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PuiU
Puistolan Urheilijat logo.PNG
Koko nimi Puistolan Urheilijat ry
Perustettu 1929
Kaupunki Suomi Helsinki, Suomi
Kenttä Puistolan liikuntapuisto
Puheenjohtaja Uljas Joki (seura)
Konsta Kuokkanen (jalkapallo)
Timo Heinonen (sulkapallo)
Matti Kukko (tennis)[1]

Puistolan Urheilijat eli PuiU on vuonna 1929 perustettu pohjoishelsinkiläinen urheiluseura,[2] jolla on omat jaostonsa jalkapallossa, sulkapallossa, kunto- ja terveysliikunnassa ja tenniksessä.

Seuran tarkoitus perustamisesta lähtien on ollut tarjota liikuntaa alueen asukkaille ikään tai kuntotasoon katsomatta.

Sulkapallojaosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura tarjoaa sulkapallovalmennusta kaiken ikäisille. PuiU-Sulkiksen päätoimipaikkana on Puistolan tennis- ja sulkapallohalli.

Jalkapallojaosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2006 tammikuun lisenssipelaajalistauksen mukaan PuiU:lla on yli 700 jalkapalloilijaa. Nuoren Suomen Sinettiseura Seurassa on lähes saman verran tyttöjä kuin poikia.

PuiU:n miesten edustusjoukkue pelaa kaudella 2015 Suomen Palloliiton Uudenmaan piirin Kolmosta. Miesten joukkue putosi kolmoseen yhden kauden visiitin jälkeen Kakkosesta kauden 2007 päätteeksi. Naisten edustusjoukkue pelaa kaudella 2015 kolmosdivarissa. Naisten edustusjoukkue pelasi 2000-luvun lopulla Naisten Liigaa noustuaan sinne 2006. PuiU:lla on myös kaksi muuta miesten joukkuetta, PuiU/86 pelaa Helsingin piirin vitosta noustuaan sinne kauden 2014 päätteeksi ja PuiU/2 pelaa kaudella 2015 kutosta.

Tunnetuin PuiU:n kasvatti on alle 21-vuotiaiden maajoukkueessakin pelannut, Petri Oravainen, joka on tehnyt paluun PuiU:n riveihin. Tunnetuin naisjalkapalloilija on juniorivuotensa (yli 10 vuotta) PuiU:ssa pelannut naisten maajoukkuepelaaja Minna Mustonen. Myös tyttöjen maajoukkueissa on esiintynyt useita PuiU:ssa harrastamisen aloittaneita.

Puistolan Urheilijoiden kotikenttä sijaitsee Puistolan Liikuntapuistossa. Alueella on niin nurmi- kuin tekonurmikenttäkin.

Kunto- ja terveysliikunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puistolan Urheilijat ry järjestää ympäri vuoden kuntoliikuntaa kaiken ikäisille.

Tennisjaosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tennisjaoston tehtävänä on luoda seuran ja erikoisesti jaoston jäsenille mahdollisuus tenniksen valmennukseen, harjoitteluun, harraste- ja kilpapelaamiseen sekä mukavaan yhdessäoloon yhteisen harrastuksen parissa. Jaosto toimii yhteistyössä Puistolan Tennis- ja palloiluhalli Oy:n kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Puistolan Urheilijat ry - Yhtystiedot Puistolanurheilijat.fi. Viitattu 18.7.2014.
  2. Puistolan Urheilijat ry - Etusivu Puistolanurheilijat.fi. Viitattu 18.7.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]