Psykologianopettajat PSOP

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Juhani Ihanus luennoimassa Psykologianopettajat ry:n koulutuspäivillä keväällä 2023.

Psykologianopettajat PSOP on vuonna 1971 perustettu suomalainen pedagoginen yhdistys, jonka jäsenistä valtaosa on lukion psykologian opettajia. Mukana on myös sosiaali- ja terveydenhoitoalan opettajia ja muiden ammatillisten oppilaitosten psykologian opettajia.

Yhdistys pyrkii turvaamaan ja kehittämään psykologian opetusta erityisesti toisen asteen oppilaitoksissa. Se järjestää syksyllä syyskoulutuspäivät, joiden yhteydessä pidetään yhdistyksen vuosikokous. Tavallisesti keväisin järjestetään myös kevätpäivät. Yhdistys julkaisee jäsenlehteä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Tärkeimpänä jäsenpalveluna on psykologian ylioppilaskirjoitusten pisteytysohjeet.

PSOP on Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ulkojäsenyhdistys ja on vuorollaan edustettuna OAJ:n pedagogisessa toimikunnassa. Lisäksi yhdistys on Aineopettajaliitto AOL:n ja Reaaliaineopettajat Reaalin jäsen. Yhdistys on vuonna 2004 perustetun European Federation of Psychology Teachers’ Associations -järjestön perustajajäsen. PSOP tekee yhteistyötä Suomen psykologiliiton ja Suomen Psykologisen Seuran kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.