Protomo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Protomo on Hermia Oy:n ideoima ja koordinoima ilmainen ideoiden ja yritysten kehittämismalli ja verkosto, joka on tarkoitettu eri alojen korkeasti koulutetuille, yrittäjiksi tahtoville osaajille. Protomon tarkoitus on jalostaa uusia ja hyödyntämättä jääneitä bisnesideoita ja tehostaa uusien teknologiayritysten syntyä ja tällä tavoin auttaa pitkälle koulutettuja työttömiä ja vastavalmistuneita kiinni työelämään.[1] Toimintaa rahoittavat muun muassa SITRA, kaupungit ja ELY-keskukset.

Protomo on monialainen ja yhteisöllinen innovaatio- ja yrittäjäjärjestelmä, joka tarjoaa maksuttomat edut (mm. toimistotilat ja työkalut), yhteisön tukea ja asiantuntijoiden taustatukea. Protomoissa voidaan kehittää tuotteiden ja palvelujen prototyyppejä ja liikeideoita yhteistyössä mahdollisten asiakkaiden kanssa ja avoimessa yhteistyössä toisten hankkeiden kanssa. Protomo toimii kuin yrityshautomo ennen yrityksen perustamista, mutta yhteisöllisesti. Protomot palvelevat sekä yritysideoiden kehittäjiä että eri alojen osaajia iästä ja toimialataustasta riippumatta.

Protomon käytäntöön viemistä koordinoi Hermia Oy Työ- ja elinkeinoministeriön rahoituksella. Toimintamallia kokeiltiin Jyväskylässä syksyllä 2009, nyt Protomoita on myös Salossa, Tampereella, Turussa, Espoossa Kouvolassa ja Lahdessa. Alueellisia Protomoita ylläpitävät mm. Jyväskylä Innovation, Hermia Oy ja Yrityssalo ja Aalto-yliopisto yhteistyössä alueiden start-up-yhteisöjen kanssa. [2] Protomon kehittämisen lähtökohta ja esikuva on Tampereella toimiva opiskelijoille suunnattu avoin ja monialainen innovaatioympäristö Demola.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Protomo Kauppalehti. Viitattu 13.9.2010. [vanhentunut linkki]
  2. Mikä on Protomo? Protomo. Viitattu 13.9.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.