Postitoimisto (romaani)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Postitoimisto
Post Office
Alkuperäisteos
Kirjailija Charles Bukowski
Kieli englanti
Genre kaunokirjallisuus
Kustantaja Black Sparrow Books
Julkaistu 1971
Suomennos
Suomentaja Kristiina Rikman
Kustantaja WSOY
Julkaistu 1986
Ulkoasu sid.
Sivumäärä 218
ISBN 951-0-13782-0
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Postitoimisto (engl. Post office) on Charles Bukowskin vuonna 1971 ilmestynyt esikoisromaani. Teoksen on suomentanut WSOY:lle vuonna 1986 Kristiina Rikman. Postitoimiston päähenkilö Henry Chinaski seikkailee useissa Bukowskin teoksissa ja myös Bukowskin tekstiin perustuvassa elokuvassa Baarikärpänen, jonka on ohjannut Barbet Schroeder ja jonka pääosissa ovat Mickey Rourke ja Faye Dunaway.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Postitoimisto kertoo Bukowskin alter egon Henry Chinaskin vaiheista hänen postitoimistossa viettämiensä vuosien ajalta. Chinaski on alkoholisoitunut, työtä vieroksuva uhkapeluri ja naistenmies, joka omien sanojensa mukaan joutui erehdyksestä postitoimistolle. Chinaski purjehtii vuosien lävitse poukkoillen eri ihmissuhteista toisiin; ainoina pysyvinä elementteinä hänen elämässään ovat melankolinen ja itsetuhoinen maailmankuva, alkoholi, ravihevoset, naiset ja tietenkin työ postitoimistolla, jota hirveämpää ei olekaan.

Suomennos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bukowski, Charles: Postitoimisto. (Post office 1971.) Suomennos: Kristiina Rikman. Porvoo Helsinki Juva: WSOY, 1986. ISBN 951-0-13782-0

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]