Police Quest III: The Kindred

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Police Quest III: The Kindred
Kehittäjä Sierra Entertainment
Julkaisija Sierra On-Line
Jakelija Steam
Tuottaja Jim Walls
Säveltäjä Jan Hammer
Pelisarja Police Quest
Pelimoottori Sierra's Creative Interpreter
Julkaistu 1991
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Amiga, MS-DOS
Jakelumuoto Levyke ja digitaalinen jakelu
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Police Quest III: The Kindred on Jim Wallsin Sierra On-Line tuottama vuonna 1991 julkaistu seikkailupeli. Se on jatko-osa pelille Police Quest II: The Vengeance ja on osa Police Quest ja SWAT -sarjaa.

Pelin pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Police Quest III käyttää hiiriohjattua käyttöliittymää. Hiirtä käytetään valitsemaan kohteita ja sillä ollaan vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa. Hiirtä käytetään pelaajan hallussa olevien esineiden valitsemiseen ja pelihahmon ohjaamiseen eri ympäristöissä. Suurimman osan ajasta pelaaja voi vapaasti tutkia ympäristöä pelissä ja ratkaista arvoituksia, mutta pelissä on myös useita aikakriittisiä tilanteita, joissa pelaajan on toimittava nopeasti ja käytettävä käsiasetta ampuakseen rikoksesta epäiltyä ennen kuin joutuu itse ammutuksi.

Pelissä on myös manuaalista pelaamista vaativa auto-osio, kun pelaaja matkustaa yhdestä paikasta toiseen. Se on samantapainen kuin mikä on ensimmäisessä Police Quest -pelissä, mutta käyttöliittymää ja ohjausta on yksinkertaistettu. Voidakseen pelata ajojaksoja, täytyy pelaajan käyttää apunaan pelin mukana tullutta karttaa, mikä samalla toimii eräänlaisena kopiosuojauksena. Pelissä on useita kohtia mitä pitää tehdä sen jälkeen kun on pidättänyt rikoksesta epäillyn. Viisinumeroinen koodi täytyy antaa täsmällisesti ja koodit löytyvät pelin manuaalista.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edellisen pelin tapahtumien jälkeen, Sonny ja Marie ovat menneet naimisiin ja Sonny on ylennetty ylikonstaapeliksi. Lytton on kasvanut täysimittaiseksi kaupungiksi, kuten myös rikollisuus. Sonnyn kauhistukseksi, Marie joutuu puukotuksen uhriksi pelin alussa ja Sonny alkaa tutkia vakavaa rikosta. Pelin aikana hän kohtaa Lyttonissa toimivan kokaiinikartellin, Saatanaa palvovan kultin, korruptoituneen työtoverin ja lopuksi Michael Bainsin, Jessen veljen, joka kuoli Sonnyn luotiin aikaisemmassa Police Quest II -pelissä.

Pelin kehitystyö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Police Quest III on täysin hiiriohjattu peli ja julkaistiin vain IBM PC ja Amiga -järjestelmille. Pelin kehityksen loppuvaiheissa, Jim Walls jätti Sierran syistä joita ei ole kerrottu julkisuuteen. Sierran työntekijä Jane Jensen vei loppuun keskeneräisen Police Quest III -pelin ja SWATin perustaja Daryl F. Gates otti vastuulle Police Quest pelin jatkokehityksen. Walls, yhdessä muiden entisten Sierran työntekijöiden kanssa, lähti kehittämään peliä Blue Force.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]