Plamen Dimov

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Plamen Dimov

Plamen Dimov on Kiteellä asuva bulgarialaissyntyinen musiikinopettaja. Dimov on toiminut muusikkona sekä Bulgariassa että Suomessa. Hän on ollut alkuperäisen Nightwishin kokoonpanon ensimmäinen ulkopuolinen tukija ja isähahmo, ja soittanut kaikki viulut yhtyeen Oceanborn-levylle.

Dimov on ammatiltaan musiikinopettaja, mutta hän on toiminut myös muusikkona muun muassa Norjassa, Saksassa, Suomessa ja Sveitsissä. Dimov osaa soittaa bassoa, viulua, kitaraa, rumpuja ja pianoa. Hän on tehnyt noin 80 acapella-sovituksia ja monta sovitusta combo-kokoonpanoille. Tyylit, joissa hän viihtyy on jazz/jazz-rock ja funk.

Dimovin ensimmäinen projekti oli Chameleon vuodelta 1995, jossa esiintyy muun muassa Tuomas Holopainen, tenorisaksofonilla. Toinen projekti oli Play That Funky Humppa Music, vuodelta 1996, sisältää kaikki Nightwishin tulevat jäsenet, Emppu, Jukka ja Sami, kappaleella Carelian Night, ja Tuomas kaikilla muilla kappaleilla. Muut projektit ovat: Heidi Sandström (Night And Day), The Voice-single, Montun Arkielämää, Montun Arkielämää 2, Kiteen 375-vuotis-levy, Montun Henki, Paha Pajari-musikaali, ja 20 projektia, joissa Flame Music on osallistunut tuottajana.

Dimov pyörittää Kiteellä Monttu-studiota, josta on vuosien varrella tullut yksi Kiteen nähtävyyksistä musiikin harrastajille.

Dimov organisoi Nightwish-viikkoa Kiteellä. Ensimmäinen oli vuonna 2013 ja seuraava heinäkuussa 2014. Tapahtumaan tulee Nightwish-faneja ympäri maailmaa.

Dimovilla on kaksi tyttöä, yksi poika ja Leena-vaimo. Plamen Dimov opettaa musiikkia mm. Kiteen Evankelisessa Kansanopistossa.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]