Philippe Herreweghe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Phillipe Herreweghe

Philippe Herreweghe (2. toukokuuta 1947 Gent – ) on belgialainen kapellimestari. Herreweghe tunnetaan erityisesti Collegium Vocale Gent - ja La Chapelle Royale -ryhmien perustajana ja vanhan musiikin tulkitsijana. Perustamiensa yhtyeiden kanssa Herreweghe on levyttänyt laajasti eri maiden ja aikakausien musiikkia.

Herreweghe opiskeli pianonsoittoa Gentin konservatoriossa samalla kun suoritti lääketieteen ja psykiatrian opintoja Gentin yliopistossa, mistä hän valmistui vuonna 1975. Hän myös aloitti kapellimestariuransa jo 1970-luvun alussa perustamassaan Collegium Vocale Gentissä, josta pian tuli yksi Euroopan arvostetuimpia vanhaa musiikkia esittäviä ryhmiä. Nikolaus Harnoncourt ja Gustav Leonhardt kannustivat häntä ja Collegium Vocale Gentiä nauhoittamaan täydellisen sarjan Bachin kantaatteja. Vuonna 1977 Herreweghe perusti Pariisissa La Chapelle Royale -ryhmän, joka keskittyy esittämään Ranskan kultakauden musiikkia.

Euroopan musiikkitoimittajat valitsivat Herreweghen vuonna 1990 "Vuoden musiikkipersoonaksi". Herreweghe ja Collegium Vocale Gent ovat myös nimetty Flanderin musiikkilähettiläiksi. Vuonna 1994 hän sai Officier des Arts et Lettres - ja vuonna 2003 Chevalier de la Légion d'Honneur -arvonimen ja vuonna 1997 kunniatohtoriuden Leuvenin katolisesta yliopistosta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]