Collegium Vocale Gent

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Collegium vocale675.jpg

Collegium Vocale Gent tai Collegium Vocale de Gand on barokin vokaalimusiikin esittämiseen erikoistunut belgialainen kuoro, jonka perusti Philippe Herreweghe vuonna 1970. Ryhmä nousi maailmanmaineeseen 1980-luvun aikana. Ryhmä on tehnyt yli 65 levytystä pääasiassa Harmonia Mundi ja Virgin Classics -levymerkeille.

Tämä kuoromuodostelma oli ensimmäinen, joka 1970-luvulla aloitti toteuttamaan uudenlaista tapaa esittää barokkimusiikkia. näin se herätti hyvin nopeasti suurten orkesterinjohtajien mielenkiinnon, tällaisia kapellimestareita olivat esimerkiksi Gustav Leonhardt, Nikolaus Harnoncourt sekä Ton Koopman.

Musiikillisesti kuoron ohjelmisto ei kuitenkaan suinkaan rajoitu ainoastaan barokkimusiikin esittämiseen, sillä se on löytänyt ohjelmistoonsa myös renessanssimusiikin teoksia, mutta tulkitsee myös runsaasti romanttista ja jopa nykymusiikkiakin. Collegium Vocale Gent on eritoten tunnettu pohjoissaksalaisten barokkisäveltäjien teosten esittäjänä, heihin lukeutuu tietenkin myös Bach.

Orchestre du Collegium Vocale Gent liittyi vuonna 1989 osaksi kuoroa.

Kuoron muodostama yhteisö on tehnyt yli 60 äänitettä joko Orchestre du Collegium Vocale Gentin tai Orchestre des Champs Élysées'n kanssa. Usein kuoroa on avustanut belgialainen kuoro La Chapelle Royale tai jotkut muut musiikkiyhteisöt.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]