Pentti Rasinkangas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pentti Rasinkangas

Pentti Antero Rasinkangas (s. 19. huhtikuuta 1955 Rovaniemilähde?) on suomalainen lastenmuusikko. Hänen laulujaan ovat muun muassa "Kanalomamatka", "Markan possu" ja "Meidän uusi vauva".

Rasinkangas perusti 1986 Ohilyönti-orkesterin, joka julkaisi kaksi Balkan-vaikutteista singleä ja yhden pitkäsoiton (Himmenevä Q), jonka jälkeen yhtye erikoistui lastenmusiikkiin. Kannen mukaan levyllä soitetaan "balatonialaista" folk- jazz- ja pop- musiikkia, joka on kadonnut maa, jonka sijainnista ei ole tietoa. Rasinkangas on myös toisen lastenmusiikkiin erikoistuneen orkesterin, Loiskis-orkesterin, perustajia ja toiminut sen taiteellisena johtajana. Hän on tehnyt myös Ansa ja Oiva -lauluja. Hän on 1980-luvulta alkaen kiertänyt esiintymässä erityisesti kouluissa ja päiväkodeissa, mutta myös yleisötapahtumissa.lähde?

Rasinkangas esiintyy useiden eri kokoonpanojen kanssa. Pentti Rasinkangas ja Pupulaarimusiikkia -trio esittää Rasinkankaan lastenlauluja vuosien varrelta. Trion kokoonpano vaihtelee. Mukana on ammattimuusikoita, jotka ovat vuosien varrella soittaneet Rasinkankaan musiikkia muun muassa Ohilyönnissä ja Loiskiksessa. Rasinkangas esiintyy myös trubaduurina mies-ja-kitara-periaatteella sekä lapsi- että aikuisyleisölle.[1]

Palkinnot ja tunnustukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rasinkangas ja Ohilyönti sai vuonna 1995 lastenkulttuurin valtionpalkinnon. Salon Lastenlaulufestivaali nimesi Rasinkankaan vuonna 2005 Vuoden säveltäjäksi. Vuonna 2005 Rasinkangas sai valtion viisivuotisen taiteilija-apurahan.lähde?

Rasinkankaalle myönnettiin 2019 taiteilijaeläke.[2]

Rasinkangas asuu Jyväskylässä.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pentti Rasinkangas www.huti.fi. Viitattu 2.2.2016.
  2. Taiteilijaeläkkeitä jaettiin eniten visuaalisille aloille taike.fi. 15.3.2019. Taiteen edistämiskeskus. Viitattu 18.3.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]