Pekka Koskenkylä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pekka Mikael Koskenkylä (s. 30. lokakuuta 1937 Somero) on suomalainen yrittäjä, veneveistämö Nautorin perustaja. Hän on valmistunut Uppsalan yliopistosta filosofian maisteriksi.

Koskenkylä perusti Nautorin 1966 rakennettuaan sitä ennen itselleen yhden veneen appensa autotallissa. Yrityksen maineikas vene oli Swan 65. Myöhemmin Koskenkylä perusti autovuokraamoyritys Avisin pääjohtajan Joe Vittorian kanssa Thaimaahan yrityksen Concorde Yachts Ltd., jossa valmistettiin Mirabella-veneitä[1], Ne ovat 40 metrin pituisia lujitemuovisia sluuppeja (yksimastoinen purjealus) ja ne olivat valmistuessaan maailman suurimmat sarjavalmisteiset purjeveneet.

Pekka Koskenkylän isä oli somerolainen pappi Kaarlo Valdemar Napoleon (Leo) Koskenkylä, joka myöhemmin valmistui juristiksi. Lapsuutensa hän vietti Kuusankoskella.[2] Hänen ensimmäinen vaimonsa oli pietarsaarelaissyntyinen Barbro Koskenkylä, jonka kanssa hänellä on kaksi tytärtä. Hänen toinen puolisonsa on toimittaja Pirkko Koskenkylä. Pariskunta asuu Ranskan Provencessa, jonne he ovat rakentaneet talon.[3][4][5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Koskenkylä 2009, s. 102–103.
  2. Koskenkylä 2009, s. 61.
  3. Pietarsaaren kirjasto.
  4. Sea command (Arkistoitu – Internet Archive). (PDF)
  5. Koskenkylä 2009, s. s. 6.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.