Peitsen sankarit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Peitsen sankarit on Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin luomassa Dragonlance -kirjasarjassa esiintyvä fiktiivinen sankarijoukko, joka seikkailee pääosassa Kronikat -trilogiassa (Syyshämärän Lohikäärmeet, Talviyön Lohikäärmeet ja Kevätaamun Lohikäärmeet). He ovat kymmenen erilaista ja erirotuista sankaria, jotka ansaitsivat nimityksensä Peitsen sankarit Peitsen sodan aikana tehdyistä urotöistä. Myös sodan jälkeen eloon jääneet sankarit vaikuttavat suuresti Krynnin tapahtumiin.

Peitsen sankarit seikkailevat myös Syyshämärän lohikäärmeet -kirjan pohjalta tehdyssä animaatioelokuvassa Dragonlance: Dragons of Autumn Twilight.

Peitsen Sankarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Joentuuli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joentuuli, alkuperäiseltä nimeltään Riverwind on tasankojen barbaari. Hän tutustuu Kuunkullan (josta myöhemmin tulee hänen vaimonsa) kanssa Sturm Kirkaskalpaan sekä hänen ystäviinsä. Hän on ylpeä ja luotettava, sekä urhea soturi. Alkuun Joentuuli ei luottanut Tanikseen koska tämä oli puoliksi haltia. Myöhemmin hän kutsuu Tanisia veljekseen.

Laurana Kanan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokonimeltään Lauranthalasa Kanan on haltiaprinsessa, Qualinestin Auringonpuhujan tytär. Hän lähtee kotoaan salaa rakastettunsa Tanis Puolhaltian perään, minkä seurauksena hän osallistuu Peitsen sotaan ja taistelee muiden rinnalla pahuutta vastaan. Laurana surmasi Jäävallilla pahan haltiavelhon Feal-Thasin jääkirveellä. Palanthalasin taistelussa hän taisteli Kultaisena Kenraalina lohikäärmeen selässä. Laurana joutui rakkaudesta Tanisiin Kitiaran huiputtamaksi ja täten jäi vangiksi. Laurana aiottiin uhrata Takhisikselle.

Gilthanas on Lauranan toinen veli Porthioksen lisäksi. Harrastelija velho, ei ikinä käynyt Kokeessa. Oli mukana Jäävallilla taistelemassa haltiavelho Feal-Thasia vastaan. Rakastui kagonesti haltiaan joka todellisuudessa on hopeinen lohikäärme Silvara. Ei tiedetä miten Gilthanasin lopulta kävi, hän vain hävisi Silvaran kanssa.

Sturm Kirkaskalpa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sturm Kirkaskalpa, englanniksi Sturm Brightblade, on Laaksossa äitinsä kanssa kasvanut Solamnian ritari. Sturmin isä Angriff Kirkaskalpa lähetti vaimonsa ja poikansa turvaan. Hän kuolee Peitsen sodan aikana taistelussa Kitiaraa ja hänen sinistä lohikäärmettään Skietä vastaan. Kitiaralla ja Sturmilla on yhteinen poika Steel Uth Matar Kirkaskalpa. Sturm haudattiin tähtijalokivi rinnan päällä. Tähtijalokiven Sturm sai Alhana Hopeatähdeltä, Silvanestin prinsessalta.

Alhana Hopeatähti on Silvanestin prinsessa (myöhemmin kuningatar) kuningas Loracin ainoa lapsi. Kuningas Lorac sai haltuunsa lohikäärmekristallin jota ei pystynytkään hallitsemaan vaan kristalli otti Loracin hallintaansa. Loracin painajaisen takia Silvanestin kaunis maa muuttui irvokkaaksi ja myrkylliseksi jota vastaan Alhana taisteli epätoivoisesti. Lopulta osan Peitsen sankareiden ansiosta painajainen saatiin päätökseen ja Raistlin otti kristallin itselleen. Alhana menee lopulta naimisiin Quolinestin prinssi Porthioksen kanssa jotta haltiavaltakuntiin saataisiin rauha ja yhdistävä side. He saavat pojan, Silvanoshein jolla on oikeus sekä Silvanestin että Quolinestin kruunuun. Silvanoshei rakastuu palavasti Minaan ja karkaa lopulta hänen luokseen.

Kuunkulta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuunkulta, Goldmoon, on tasankojen barbaariprinsessa, päälliköntytär. Hänellä on tasankolaiseksi harvinaiset hopeankultaiset hiukset. Hän saa juuri ennen Peitsen sodan puhkeamista käsiinsä Sinisen Kristallisauvan, jolla on parantavia voimia, ja jota paha jumalatar Takhisiskin etsii. Sodan aikana Kuunkullasta tulee parannuksen jumalattaren Mishakalin vihitty. Hän saa Joentuulen kanssa kolme lasta.

Caramon Majere[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caramon on suurikokoinen ja erittäin vahva soturi. Hän on kotoisin Laaksosta ja on lapsesta asti ollut Sturm Kirkaskalvan ystävä. Ennen Peitsen sotaa hän toimi kaksosveljensä kanssa palkkasoturina, mistä kerrotaan Margaret Weisin ja Don Perrinin Soturiveljet -romaanissa. Sodan jälkeen hän menee naimisiin Tika Waylanin kanssa. Alkoholisoituu veljensä lähdön jälkeen kun häntä ei enää tarvita.

Raistlin Majere[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Raistlin Majere

Raistlin on sankareista ainoa velho, ja hän on kaikessa kaksosveljensä vastakohta. Hän on ruumiillisesti erittäin heikko, mutta todella mahtava magiassa. Muut sankarit eivät aina luota häneen tai pidä hänestä, mutta hänen tietonsa, taitonsa ja älynsä ovat usein osoittautuneet korvaamattomiksi vaarallisina hetkinä.

Tanis Puolhaltia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tanis, Tanthalas tai Tanis Half-Elven on kahden maan kansalainen, Qualinostissa syntynyt ja Abanasiniassa kaupankäyntiä harjoittanut puolihaltia. Nuoruudessaan Tanis oli palavasti rakastunut Kitiaraan. Hän on hyvä johtaja ja kaikki Peitsen sankareista luottavat häneen ja seuraavat hänen käskyjään. Sodan jälkeen hän menee naimisiin Lauranan kanssa ja he saavat pojan jolle he antavat nimen Gilthas, Lauranan veljen Gilthanasin mukaan.

Tasslehoff Takiaisjalka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tasslehoff, alkuperäiseltä nimeltään Tasslehoff Burrfoot, on rodultaan kentti ja puhelias, mutta korvaamaton Peitsen sankarien jäsen. Tasslehoffia pidetään nokkelana ja puheliaisuutensa sekä suorasanaisuutensa vuoksi usein ärsyttävänä. Tass on myös kova "lainailemaan" muiden omaisuutta. Hän päätti ryhtyä aikoinaan kääpiö Flint Tulivasaran ystäväksi ja siitä lähtien on asunut hänen luonaan. Hän myös alun perin tutustutti Majeren veljekset ja Kirkaskalvan Flintiin ja Tanisiin.

Flint Tulivasara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flint Tulivasara, tai Flint Fireforge, on kääpiö, seppä ja taitava kirveen käyttäjä. Hän on jääräpäinen ja murjottamiseen taipuvainen, mutta myös välittävä ystävä. Hän kuolee vanhana sydänvaivoihin Peitsen sodan aikana Jumaltenkodossa ja itse hyvyyden jumala Paladine tulee hakemaan hänet.

Tika Waylan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tika on kurvikas punahiuksinen tarjoilijatyttö, ja myöhemmin majatalonpitäjä Laaksosta. Hän joutuu sodan aikana vangiksi, ja vapauduttuaan sieltä päättää tulla soturiksi ja lähteä ystäviensä mukaan sotaan. Hän taistelee tulisesti ja urheasti kokemuksen puutteesta huolimatta. Miekkailemaan Tika ei oikein ikinä oppinut, mutta kilvellä iskemisestä hän teki taidetta. Sodan jälkeen hänestä tulee Caramonin vaimo ja viiden lapsen (kolmen pojan ja kahden tytön) äiti. Tika jää hoitamaan Viimeisen Kodin Kievaria Otikin jäätyä eläkkeelle.