Krynn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Krynn on fantasiamaailma, johon sijoittuvat Tracy Hickmannin ja Margaret Weissin kirjoittamat Dragonlance-sarjan romaanit. Maailmaa on myöhemmin käytetty myös monissa muissa Dragonlance-universumiin sijoittuvissa kirjoissa. Se oli myös tapahtumapaikkana Dungeons & Dragons -roolipeliin tehdyssä Dragonlance-kampanjassa.

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krynn on jakautunut viiteen päämantereeseen, joiden nimet ovat: Ansalon, The Dragon Isles, Ithin'carthia, Taladas ja Adlatum. Maailmaan kuuluu myös maanalinen osa Chorane. Ansalonin länsipuolella on kaksi suurta, kapean salmen toisistaan erottamaa saarta, Etelä- ja Pohjois-Ergoth. (engl. Northern and Southern Ergoth)

Ennen Ansalon oli yhtenäinen suuri manner mutta kun Jumalat syösivät tulisen vuoren Istarin pappiskaupunkiin aiheuttaen Suuren Mullistuksen, Krynn murtui. Istarin kaupunki upposi mereen vieden ympäröivät maat mukanaan, ja synnytti Verenpunaisen Istarin Meren. (eng. Blood Sea of Istar) Samalla toisella puolella Ansalonia, mantereen länsipuolella, maa repesi laajalta alueelta muodostaen Uuden Meren. (eng. New Sea)

Dragonlance -kirjojen Peitsen sankarit ovat kotoisin Ansalonin Abanasiniasta.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.