Pavel Karelin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pavel Karelin Zakopanessa tammikuussa 2008.

Pavel Vladimirovitš Karelin (ven. Павел Владимирович Карелин, 27. huhtikuuta 1990 Gorki, Venäjän SFNT, Neuvostoliitto9. lokakuuta 2011 Nižni Novgorod[1]) oli venäläinen mäkihyppääjä.

Karelin debytoi aikuisten arvokilpailuissa Oberstdorfin lentomäen MM-kilpailuissa 2008, jossa hän sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa 22:nneksi ja oli mukana viidenneksi sijoittuneessa Venäjän joukkueessa. Vancouverin talviolympialaisissa 2010 Karelin oli Venäjän joukkueessa joukkuekilpailun kymmenes, normaalimäen 33:s ja suurmäen 38:s.

Maailmancupissa Karelin debytoi kaudella 2007–2008. Hänen parhaaksi sijoituksekseen jäi toinen tila Garmisch-Partenkirchenin kilpailusta uudenvuodenpäivänä 2011. Joukkuemäessä hän sijoittui kaudella 2008–2009 toiseksi Oberstdorfissa ja kolmanneksi Planicassa.

Karelin kuoli auto-onnettomuudessa 9. lokakuuta 2011 Nižni Novgorodin ympäristössä, Ufan ja Moskovan välillä.[1] Karelin oli ajanut Mercedesiä, joka oli törmännyt onnettomuuden vuoksi pysähtyneeseen rekkaan. Karelin kuoli peräänajossa, ja hänen kaksi ystäväänsä saivat vakavia vammoja. Karelinin verestä löydettiin tutkimuksissa tuntematon määrä alkoholia. Hän oli ajanut onnettomuushetkellä ylinopeutta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.