Paulie Pennino

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Paulie Pennino on Sylvester Stallonen luoma ja Burt Youngin esittämä hahmo Rocky-elokuvissa. Paulie on Duken lisäksi ainoa sivuhenkilö, joka on esiintynyt jokaisessa Rocky-elokuvassa.

Hahmon taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paulie on Adrianin isoveli ja Rockyn paras ystävä. Paulie on arvioiden mukaan syntynyt 1940 luvulla. Paulie on alkoholisoitunut ja suuttuu helposti. Paulie työskentelee teurastamolla ja jäi myöhemmin eläkkeelle. Paulie on välillä kateellinen Rockylle ja sanoo usein hänen olevan velkaa hänelle ystävyytensä takia. Paulie ei pidä mustista nyrkkeilijöistä ja välillä osoittaa rasismin elkeitä.

Rocky[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paulie asuu siskonsa luona ja on huolissaan tämän ujoudesta. Paulie järjestää Adrianille sokkotreffit Rockyn kanssa minkä Adrian hyväksyy pienen välikohtauksen jälkeen. Paulie tulee kateelliseksi kuultua Rockyn saaneen haasteen Apollo Creedia vastaan. Rockyn treenattua teurastamolla Paulie kutsuu lehdistön paikalle Rockyn harmiksi. Myöhemmin Paulie riitelee Rockyn ja Adrianin kanssa minkä jälkeen Adrian muuttaa Rockyn luokse. Paulie saa kuitenkin Rockyn sponsoroimaan teurastamoaan mestaruusottelussaan. Paulie on läsnä ottelussa, jossa Rocky lopulta häviää Apollolle tuomariäänin.

Rocky II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisessa elokuvassa Paulie ryhtyy koronkiskuriksi Rockyn mentyä naimisiin Adrianin kanssa. Rockyn hyväksyttyä Apollon haasteen uusintaottelusta Paulie on vähän väliä läsnä treenisalilla. Paulie menee myöhemmin puhumaan Adrianille Rockystä ja riidan aikana Adrianin synnytys alkaa ennenaikaisesti. Myöhemmin Paulie seuraa televisiosta Rockyn ottelua jonka Rocky voittaa.

Rocky III[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannessa elokuvassa Paulie on kateellinen Rockylle tämän menestymisestä. Mentyään pelisaliin Paulie näkee Rocky-flipperin ja raivoissaan paiskaa viinapullonsa päin flipperiä hajottaen sen. Rocky hakee Paulien vankilasta ja pienen käsikähmän jälkeen palkkaa tämän avustajakseen. Näytösottelussa Ukkoshuulta vastaan Paulie iskee ukkoshuulta tuolilla selkään jonka jälkeen hänet tyrmätään. Myöhemmin Paulie on läsnä Rockyn ottelussa Clubber Langiä vastaan, jonka Rocky häviää. Myöhemmin Paulie lähtee yhdessä Rockyn ja Apollon kanssa tapaamaan Dukea ja avustaa Rockya tämän treeneissä. Paulie on läsnä uusintaottelussa Langiä vastaan, jonka Rocky voittaa.

Rocky IV[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan alussa juhlitaan Paulien syntymäpäiviä. Paulie saa lahjaksi robotin ja ohjelmoi sen palvelijakseen. Myöhemmin Rockyn haastettua Ivan Dragon Paulie lähtee yhdessä Rockyn kanssa Venäjälle. Paulie avustaa Rockya yhdessä Duken kanssa tämän treeneissä. Paulie on läsnä Rockyn ottelussa jonka Rocky voittaa tyrmäämällä Dragon viimeisessä erässä.

Rocky V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan alussa Paulie kirjoittaa tietämättään sopimuksen Rockyn kirjanpitäjän kanssa, jonka seurauksena Rocky menettää rahansa ja asuntonsa. Paulie auttaa myöhemmin Rockyn poikaa selviämään kiusaajistaan. Myöhemmin Tommy Gunn tyrmää Paulien baarissa tämän mollattua häntä.

Rocky Balboa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan alussa Paulie ja Rocky vierailevat Adrianin haudalla ja paikoissa joissa Rocky kävi yhdessä Adrianin kanssa. Tämä surettaa Paulieta joka sanoo Rockyn olleen aina hyvä Adriania kohtaan mutta hän ei ollut. Rocky vastaa Adrianin rakastaneen Paulieta yhtä paljon kuin häntäkin. Myöhemmin Paulien jäätyä eläkkeelle teurastamolta hän ryhtyy töihin Rockyn ravintolassa. Myöhemmin Rockyn saatua ottelun Mason Dixonia vastaan Paulie yhdessä Duken kanssa auttavat Rockya treenaamaan viimeisen kerran. Paulie on läsnä Rockyn ottelussa, jonka Rocky häviää lopulta tuomariäänin. Rocky sanoo Paulielle hänen toteuttaneen sen mikä piti ja ettei hänellä ole enää petoa sisällään.