Tommy Gunn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee hahmoa. Muista merkityksistä katso Tommy Gunn (täsmennyssivu).

Tommy Gunn on Sylvester Stallonen luoma ja Tommy Morrisonin esittämä kuvitteellinen hahmo elokuvassa Rocky V.

Hahmon taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tommy Gunn on kotoisin Oklahomasta ja hän asui perheessä, jossa hänen alkoholisoitunut isänsä hyväksikäytti häntä ja vaimoaan vuosia. Eräänä päivänä Tommyn jouduttua ongelmiin koulussa hänen isänsä pahoinpiteli hänet niin pahasti että Tommy ei pystynyt kävelemään viikkoon. Tommyn varttuessa hän alkoi nousta isäänsä vastaan ja sanoi hänen olleen ensimmäinen jonka hän on tyrmännyt. Samoihin aikoihin Tommy alkoi harrastaa nyrkkeilyä. Tommy oli voittanut seitsemän ottelua ennen kuin hän tapasi Rockyn toivoen tämän treenaavan häntä. Tommyllä oli myös amatööriennätys 45-1-0.

Rocky V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tommy kohtasi Rockyn kadulla ja pyysi häntä opettamaan hänelle joitakin hänen liikkeitään kehittyäkseen paremmaksi nyrkkeilijäksi. Samalla Rocky joutui George Washington Duken silmätikuksi, joka halusi Rockyn palaavan kehään jotta hänen suojattinsa Union Cane (josta tuli mestari Rockyn jäätyä eläkkeelle) voittaisi mestaruuden oikeasti. Rocky neuvoi Tommya käymään nyrkkeilysalillaan joku päivä.

Tommyn saavuttua salille hän treenasi harjoitusvastustajaa vastaan ilman pääsuojusta. Vastustajan oltua voitolla Tommy suuttui ja alkoi lyömään häntä kunnes Rocky ja Paulie keskeyttivät hänet. Tilanteen rauhoituttua Tommy pyysi Rockya managerikseen. Hieman emmittyään Rocky suostui. Rocky antoi Tommyn jopa asua luonaan. Rockyn manageroimana Tommy voitti 15 ottelua lisää, kaikki tyrmäyksellä. Tommyn saadessa median huomiota hän huomasi jäävänsä Rockyn varjoon. Tällöin Duke näki tilaisuutensa ja lähestyi Tommya tarjoten hänelle tilaisuutta, jota Rocky ei voi tarjota. Rocky yrittää vakuuttaa Tommylle olevansa hänen puolellaan mutta Tommy hylkää Rockyn ja lähtee.

1. tammikuuta 1990 kun oli kulunut 15 vuotta Rockyn ja Apollon ensimmäisestä ottelusta Tommy otteli raskaan sarjan mestaruudesta Union Canea vastaan. Tommy tyrmää Canen ensimmäisessä erässä voittaen mestaruuden. Jälkeenpäin Tommy kiitti henkilöä jonka ansiota tämä oli sanoen henkilön olevan Duke eikä Rocky. Yleisö alkoi buuata Tommylle tämän kommentista ja Tommy joutui median kritisoimaksi heidän sanomalla Unionin olleen vain paperimestari koska ei ollut virallisesti voittanut mestaruusvyötä ja ettei Tommy ole mestari ennen kuin hän voittaisi oikean vastustajan. Duke aistii tilaisuutensa ja ehdottaa Tommylle että hänen tulee voittaa Rocky niin hänestä tulee oikea mestari.

Tommy kohtaa Rockyn baarissa ja haastaa tämän mestaruusotteluun. Paulie mollaa Tommya sanoen hänen olevan vain vitsi jolloin Tommy iskee Paulien maahan. Rocky raivostuu ja haastaa Tommyn katutappeluun, joka hyväksyy haasteen Duken vastustuksista huolimatta. Rocky on aluksi voitolla kunnes Tommy pääsee niskan päälle ja on voittamaisillaan Rockyn kunnes Rocky saa näyn Mickeystä joka käskee Rockyn voittamaan Tommyn. Rocky käyttää katutappelumetodejaan Tommya vastaan ja lopulta iskee hänet bussia vasten ja tyrmää hänet. Tommy pidätetään ja Duke kutsuu häntä pummiksi. Duke yrittää saada Rockyn puolelleen mutta Rocky tyrmää Duken ja lähtee pois. Tommy ehti voittaa 23 ottelua ennen pidätystään ja on todennäköistä että hän menetti mestaruutensa tämän jälkeen. Elokuvan vaihtoehtoisessa lopussa Rocky tyrmättyään Tommyn tarjoaa hänelle apuaan minkä Tommy hyväksyy. Samalla eräs yleisöstä pyytää Tommylta nimikirjoitusta.