Pauli Hautala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pauli Hautala
Henkilötiedot
Syntynyt1984
Kokkola
Ammatti runoilija, opettaja
Kirjailija
Esikoisteos Katseen maanosat
Palkinnot

Kunniamaininta J. H. Erkon kirjoituskilpailussa 2013

Aiheesta muualla
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Pauli Hautala (s. 1984 Kokkola)[1] on suomalainen runoilija. Hänen esikoisteoksensa Katseen maanosat ilmestyi Poesian kustantamana keväällä 2022.[2] Hautala on saanut kunniamaininnan J. H. Erkon kirjoituskilpailussa 2013.[3] Hänen tekstejään on julkaistu myös kirjallisuuslehti Parnassossa ja runouslehti Tuli & Savussa sekä Jalokiviä & Kiikareita -julkaisussa. Lisäksi hän on ollut mukana yhtenä tekijänä keskisuomalaisten kirjoittajien Saapuneita-antologiassa. Hautalan tyyliä on luonnehdittu modernismin perinteeseen kytkeytyväksi[4] ja paikoitellen asiaproosaa muistuttavaksi.[5] Hautala on valittu illan runoilijaksi Helsingin yliopiston kirjallisuuden ainejärjestöjen järjestämässä RunoSoul 2022 -esikoisrunotapahtumassa.[6]

Hautala on koulutukseltaan filosofian maisteri ja työskentelee suomen kielen ja kirjallisuuden lehtorina kokkolalaisen Isokylän koulun luokilla 7-9.[7] Hän on valmistunut Jyväskylän yliopistosta äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi 2012 ja opiskellut kirjoittamista Jyväskylän avoimen yliopiston kirjoittamisen opinnoissa sekä Helsingissä Kriittisessä korkeakoulussa.

Runokirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antologiat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Metsola, Anna & Suoniemi, Peitsa (toim.): Saapuneita: nykyrunoutta Keski-Suomesta. Jyväskylä: Kampus kustannus, 2016. ISBN 978-952-719-200-9.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]