Paula Ritanen-Närhi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Paula Ritanen-Närhi

Hortonomi ja puutarhuri Paula Eeva Katariina Ritanen-Närhi (s. 1. elokuuta 1960, Siilinjärvi) on vantaalainen puutarhatoimittaja ja tietokirjailija. Hän on TV1 kanavan Puutarhaunelmia -ohjelman pitkäaikainen päätoimittaja ja juontaja. Muita tv-töitä ovat mm. Piha ja Puutarha kuntoon (Yle1), Eläköön puutarha (MTV3) ja Kotona ollaan puutarhajutut (TV4).

Ritanen-Närhi on julkaissut useita puutarhakirjoja, mm. Suomalainen puutarhakirja (Otava 2009) ja Paulan puutarha - Paratiisi takapihalla (Moreeni 2010). Lisäksi hän on kirjoittanut harrastuksestaan uinnista teoksen Ui kunnolla - uintitekniikkaa aikuisille (Edita 2004). Ritanen-Närhi tunnetaan myös tuotteliaana aikakauslehtien puutarhatoimittajana. Ritanen-Närhille puutarhan hoitaminen on elämäntapa, työ ja harrastus. Sekä puutarhatoimittajan työssään että omassa kotipuutarhassaan hänelle tärkeitä teemoja ovat luovuuden toteuttaminen, monenlaisten puutarhakäsitysten arvostaminen ja oman tietotaidon jakaminen. Muuna harrastuksenaan Ritanen-Närhi pitää uintivalmennusta (Simmis Wanda ), jota hän on opiskellut ammattivalmentajatutkintoon saakka (Suomen urheiluopisto, Vierumäki).

Paula Ritanen-Närhi on valittu vuonna 2004 Vuoden hortonomiksi (Hortonomien yhdistys ry ja hänet on palkittu Vihreä kaupunki -mitalilla (2000, Asuntosäätiö ja Viherympäristöliitto).