Paula Ritanen-Närhi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paula Ritanen-Närhi

Hortonomi ja puutarhuri Paula Eeva Katariina Ritanen-Närhi (s. 1. elokuuta 1960 Siilinjärvi) on suomalainen Vantaalla asuva puutarhatoimittaja ja tietokirjailija. Hän on TV1 kanavan Puutarhaunelmia -ohjelman pitkäaikainen päätoimittaja ja juontaja. Muita tv-töitä ovat mm. Piha ja Puutarha kuntoon (Yle1), Eläköön puutarha (MTV3) ja Kotona ollaan puutarhajutut (TV4). Uusin TV-ohjelma on vuodesta 2020 Paratiisi takapihalla (AlfaTV).

Ritanen-Närhi on julkaissut useita puutarhakirjoja, mm. Suomalainen puutarhakirja (Otava 2009) ja Paulan puutarha - Paratiisi takapihalla (Moreeni 2010), Nykyaikainen kaupunkipuutarha (Minerva) ja Unelmia puutarhasta (Docendo). Lisäksi hän on kirjoittanut yhdessä Sulevi Pellisen kanssa harrastuksestaan uinnista teoksen Ui kunnolla - uintitekniikkaa aikuisille (Edita 2004). Ritanen-Närhi tunnetaan myös tuotteliaana puutarha- ja aikakauslehtien puutarhatoimittajana.

Ritanen-Närhille puutarhan hoitaminen on elämäntapa, työ ja harrastus. Sekä puutarhatoimittajan työssään että omassa kotipuutarhassaan hänelle tärkeitä teemoja ovat luovuuden toteuttaminen, monenlaisten puutarhakäsitysten arvostaminen ja oman tietotaidon jakaminen. Muuna harrastuksenaan Ritanen-Närhi pitää uintivalmennusta (Keravan Uimarit ja Simmis Wanda), jota hän on opiskellut ammattivalmentajatutkintoon saakka (Suomen urheiluopisto, Vierumäki).

Paula Ritanen-Närhi on valittu vuonna 2004 Vuoden hortonomiksi (Hortonomien yhdistys ry ja hänet on palkittu Vihreä kaupunki -mitalilla (2000, Asuntosäätiö ja Viherympäristöliitto). Lisäksi hänet on valittu vuoden juniorivalmentajaksi 2011 (Sinettiseurat).