Patrick Doherty

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Patrick Doherty

Patrick Doherty (iiriksi Pádriag Ó Dochartaigh) on 18. heinäkuuta 1945 Glasgow'ssa Skotlannissa syntynyt irlantilainen tasavaltalaispoliitikko.

Dohertyn vanhemmat olivat kotoisin Donegalin kreivikunnasta, Irlannin tasavallasta. Doherty, joka tunnetaan "hymyilijänä"(Smiler), muutti Donegaliin 1968, hieman ennen kuin "The Trouble" puhkesi rajojen yli. Doherty oli aktiivinen PIRA:n (Provisional Irish Republican Army) jäsen vuosia ja on nykyään Sinn Féinin edustaja Ison-Britannian parlamentissa Länsi-Tyronen edustajana vuodesta 2001 lähtien, kuten myös nykyään erotetun Northern Ireland Assemblyn jäsen vuoden 1998 vaalien jälkeen. Doherty on ollut Sinn Féinin varapresidentti vuodesta 1988. Hän oli myös ehdolla Irlannin tasavallan vaaleissa Koilis-Donegalin vaalipiirissä vuonna 1989 ja Connacht-Ulsterin vaalipiirissä europarlamenttivaaleissa 1989 ja 1994. Vuonna 2001 hänet valittiin Ison-Britannian parlamenttiin.

Maaliskuussa 2002 käyttäen parlamentin etuoikeutta David Burnside nimitti Dohertyn IRA:n sotilasneuvoston jäseneksi. Tämän veli Hugh Doherty kuului PIRA:n Balcombe Streetin jengiin, joka tappoi raa'asti lukuisia ihmisiä Englannissa, mm. Ross McWhirterin ja ne jotka kuolivat Guildfordin pommi-iskussa.