Patomäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Lahden kaupunginosaa. Muita merkityksiä on täsmennyssivulla Patomäki.

Patomäki on asuinalue Launeen kaupunginosassa Lahden eteläosissa.[1] Alueella on runsaasti omakotitaloja sekä omistusasuntoja. Patomäki yhdistyy Patoniittyyn, jossa on runsaasti vuokra-asuntoja, mutta on suurimmaksi osaksi myös omakotitaloaluetta. Tietynlaisen yhtenäisyyden vuoksi niin Patomäen kuin Patoniitynkin tarkat rajat ovat vaikeasti havaittavissa, joten aluetta kutsutaankin hyvin yleisesti Patoseuduksi.lähde?

Tunnettuja Patomäessä sekä Patomäen läheisyydessä (Patoniitty) asuvia että asuneita henkilöitä ovat muiden muassa entinen NHL-maalivahti ja nykyinen Pelicans-valmentaja Pasi Nurminen, Pelicans pelaaja Marko Jantunen, FC Lahden entinen pelaaja Kalle Eerola joka asui nuoruutensa Patomäessä, näyttelijä Johanna Raunio, rap-artisti Cheek, sekä arvostettu lahtelainen kuvanveistäjä ja professori Olavi Lanu.lähde?

Patomäki sijaitsee noin 2–3 kilometrin säteellä Renkomäen ABC:lta, sekä uudesta Kärkkäisen tavaratalosta, ja Lahti–Helsinki-moottoritieltä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lahden karttapalvelu: Laune (Kartan valikoista karttapohjaa vaihtaa ja valikosta voi hakea erilaisia palveluja, kuten esimerkiksi kouluja) Lahden kaupunki, lahti.fi. Viitattu 17.3.2019.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.