Panssarijääkäri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Panssarijääkärin koulutushaaratunnus.

Panssarijääkäri on nimitys Suomen puolustusvoimien kouluttamille panssariaselajiin kuuluville jalkaväen taistelijoille, jotka liikkuvat taistelukentällä rynnäkköpanssarivaunuin ja taistelevat jalan. Panssarijääkäri on samalla sotamiestä vastaava miehistön sotilasarvo.

Panssarijääkäreita koulutetaan Panssariprikaatin alaisuuteen kuuluvan Hämeen Panssaripataljoonan Panssarijääkärikomppaniassa sekä Karjalan Prikaatin alaisuuteen kuuluvassa Kymen Jääkäripataljoonassa. Joukkojen pääasiallisena kuljetusvälineenä ovat BMP-2, MT-LB (PsPr), CV9030 (KarPr) ja XA-180 Pasi (Karjalan Prikaatissa).

Panssarijääkäreiden koulutushaaratunnuksena on viisikulmainen, keltaisilla reunuksilla ja vihreällä pohjalla oleva BTR-60-miehistönkuljetuspanssarivaunu ja rynnäkkökivääri 62.

Panssarijääkärikompaniassa koulutetaan pääasiassa peruspanssarijääkäreitä, tiedustelijoita, panssarintorjujia, tulenjohtajia sekä CV/XA-ajoneuvokuljettajia. Panssarijääkärit koulutetaan etulinjan taistelijoiksi, hyökkääväksi kärjeksi. Koulutuksessa keskitytään tehokkaaseen ja nopeaan hyökkäykseen sekä oman tukikohdan puolustamiseen ja tiedustelutehtäviin.

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.