Palindromes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Palindromes
Ohjaaja Todd Solondz
Käsikirjoittaja Todd Solondz
Tuottaja Derrick Tseng
Säveltäjä Nathan Larson
Kuvaaja Tom Richmond
Pääosat Emani Sledge
Valerie Shusterov
Hannah Freiman
Rachel Corr
Will Denton
Sharon Wilkins
Shayna Levine
Jennifer Jason Leigh
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 2004
Kesto 97 min
Alkuperäiskieli Englanti
Heprea
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Palindromes, rinnakkaisnimeltään Palindromes – nyrjähtänyt rakkaustarina, on vuonna 2004 ensi-iltansa saanut Todd Solondzin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva.[1] Siinä 13-vuotiaan tytön suurin toive on saada oma lapsi. Elokuva käsittelee kiistanalaisia teemoja kuten pedofiliaa, aborttia kristillistä uskoa. Tyttöä esittää kahdeksan eri-ikäistä, erirotuista ja jopa eri sukupuolta edustavaa näyttelijää. Päähenkilöiden nimet Aviva, Bob ja Otto ovat palindromeja.

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Sanomien Tapani Maskulan mielestä Palindromes latelee niin lohdutonta huumoria häpeällisiin verukkeisiin turvautuvista elämänvalheista, ettei näin provosoiville vinoiluille tahdo tohtia nauraa ääneen. ”Tyylilleen uskollisena Todd Solondz ei karsinoi henkilöitään susiin eikä lampaisiin vaan kuvailee tässäkin teoksessaan pahaa aiheuttavia hyväntekijöitä ja hyvää tarkoittavia pahoinpitelijöitä. Ydinperhe, uskonto ja muut yhteiskuntaa tukevat normistot peittävät julkisivunsa taakse varsinkin seksuaalisia tabuja, joiden sietämätön houkutus kiusaa kaikkia.” [2] Film-O-Holic.com-elokuvasivuston Saija Holmin mielestä Palindromes on valitettavan raskas katselukokemus mielenkiintoisesta aiheestaan ja omaperäisestä lähestymistavastaan huolimatta. Katsoja etäännytetään tehokkaasti elokuvan maailmasta, ja elokuvan kyynisen kriittinen suhtautuminen kaikkeen uuvuttaa helposti innokkaimmankin.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Markku Varjola (toim.): Elokuvien ensi-illat Suomessa 2000-2007 (pdf) Suomen elokuvakerhojen liitto SEKL ry.. Viitattu 18.11.2012.
  2. Maskula, Tapani: Teinitytön muodonmuutokset Turun Sanomat. 10.3.2006. Viitattu 22.4.2019.
  3. Holm, Saija: Aviva Ihmemaassa film-o-holic.com. 10.3.2006. Viitattu 22.4.2019.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.