Päivärinne (Siilinjärvi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Päivärinne
Suuralue Kirkonkylä
Väkiluku 294

Päivärinne on asuinalue Siilinjärvellä. Päivärinne sijaitsee noin kahden kilometrin päässä kunnan keskustasta itään. Päivärinnettä on rakennettu pääasiassa 1990-luvulta lähtien. Alue koostuu lähinnä omakoti- ja rivitaloista.

Päivärinne sijaitsee Leppäkaarteen pohjoispuolella ja pohjoisessa se rajoittuu Kantatie 75:een. Lännessä Päivärinne rajoittuu Siilinjokeen ja idässä Tynnöriseen. Päivärinteen halki kulkee Laitilantie, joka on alueen pääkatu joka kulkee Kantatie 75:den valoristeyksestä Leppäkaarteeseen.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella on päiväkoti ja kaksi koulua: Päivärinteen alakoulu, jossa on vuosiluokat 1. ja 2. sekä Siilinpään erityiskoulu. Alueella sijaitsee Siilinjärven ABC-liikennemyymälä. 15.12.2011 uutisoitiin, että Tokmanni aikoo rakentaa noin 4000 neliön tavaratalon Päivärinteelle. Lisäksi suunnitelmaan kuuluisi 450 kerrostaloalue sekä ABC:n laajennus[1] Päivärinteen koulusta lähtee myös hiihtolatu Honkamäen kautta Jynkänmäelle. Alueen keskellä on puisto, jossa on leikkipuisto.

Luonto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueen erottaa muista kunnanosista yleensä metsä. Leppäkaarteen ja Päivärinteen välillä sijaitsee rehevöitynyt entinen mäntymetsä, Honkamäen ja Päivärinteen erottaa myös samankaltainen, puistomainen metsä, jossa kulkee paljon polkuja ja myös hiihtolatu. Simonsalon erottaa päivärinteestä valtatie, ja Siilinpäästä joki, puistometsä ja pelto. Alue on entistä peltoa joka on nyttemmin metsitetty(lehtoa), ja sittemmin rakennettu asuinalueeksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.