Ortodoksi.net

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ortodoksi.net on vapaaehtoisten yksityisten Suomen ortodoksisen kirkon jäsenten ylläpitämä ortodoksinen tietosivusto.

Sivuston avasivat Petja Pyykkönen yhdessä isänsä Hannu Pyykkösen kanssa vuoden 2005 pääsiäisenä ja se on vuosien saatossa kasvanut yhdeksi suurimmaksi suomalaiseksi ortodoksiseksi mediaksi.

Sivusto toimii mediawiki-alustalla, kuten wikipediakin, mutta sivujen sisällön tuottaa wikipediasta poiketen sivuston oma ylläpitoryhmä, jota avustavat lukuisat ortodoksiset papit ja maallikot sekä yksi Suomen piispoistakin, Joensuun piispa Arseni.

Sivusto toimii täysin epäkaupallisella periaatteella, vapaaehtoistyöllä ja yhteistyössä myös Suomen ortodoksisen kirkon ja sen seurakuntien ja laitosten sekä järjestöjen kanssa.

Sivuston materiaali koostuu muiden muassa ortodoksisista tietoiskuista ja laajemmista artikkeleista, laajasta ortodoksisuuden tietopankista, liturgisien tekstien kokoelmasta, opetuspuheista sekä muutamasta blogista (muiden muassa piispa Arsenin blogi ja nunna Kristodulin blogi) sekä ortodoksisesta keskustelufoorumista. Sivuilla julkaistaan myös useitten ortodoksisten lehtien internetlehdet. Sieltä löytyvät Analogi-lehteen yhdistynyt Lahden ortodoksisen seurakunnan vanha tiedotuslehti Harjukirkon viesti, Viitosten tiedotuslehti Ortodoksinen seurakuntaviesti, Oulun hiippakunnan tiedotuslehti Paimen-Sanomat sekä Kuutosten tiedotuslehti Solea.

Sivuston erikoisuuksiin kuuluvat myös kuuden kielen (suomi, ruotsi, englanti, kreikka, venäjä, romania) ortodoksinen sanakirja sekä ensimmäinen suomalainen ortodoksinen virtuaalikirkko, suomalaisen ortodoksisen kirjallisuuden tietokanta, ikonigalleria sekä moderni, ortodoksisten kohteiden POI-lista navigaattoreihin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]