Oppisopimus Suomessa

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Oppisopimus)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vanhassa puutalossa Rantakadulla on Joensuun oppisopimuskeskus.

Oppisopimus on Suomessa osa ammatillisen koulutuksen kokonaisuutta. Se on työelämälähtöinen koulutusmuoto, josta sovitaan työantajan, koulutuksen järjestäjän ja opiskelijan kesken oppisopimuksessa. Opiskelija tekee töitä yrityksessä ja koulutuksen järjestäjä vastaa tietopuolisen koulutuksen järjestämisestä. Kaikki ammatilliset tutkinnot voi suorittaa oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus johtaa ammatilliseen perustutkintoon, ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon ja osaamisen osoitetaan yleensä näyttötutkintona. Oppisopimus voi olla myös tutkintoon johtamatonta. Valmistelussa oleva ammatillisen koulutuksen reformi koskee myös oppisopimuskoulutusta.lähde?

Oppisopimuksella koulutukseen otettu, vähintään 15-vuotias opiskelija on työsuhteessa työnantajaansa ja saa työstään palkkaa. Osan ajastaan opiskelija on kuitenkin koulutusta antavan ammattioppilaitoksen tiloissa saamassa käytännön harjoittelua täydentävää tietopuolista opetusta. Tältä ajalta opiskelija saa päivärahaa, jolla korvataan menetetty työansio[1].

Oppisopimuskoulutus yrityksessä edellyttää, että työnantaja solmii jonkin ammattioppilaitoksen kanssa sopimuksen oppisopimuskoulutuksen järjestämisestä. Tämä edellyttää sitä, että työnantajalla on käytännössä niin paljon toimintaa ja ammattitaitoista henkilökuntaa, että koulutettaville voidaan järjestää töitä. Sopimuksen perusteella ammattioppilaitos korvaa työnantajalle koulutuksen järjestämisestä aiheutuneet kulut.[2] Yrittäjä puolestaan voi saada oppisopimuskoulutusta omassa yrityksessään, mikäli hän sopii tästä itse ammattioppilaitoksen kanssa[3].

Oppisopimus on aina määräaikainen työsopimus, jonka alussa voi olla koeaika. Oppisopimuskoulutuksessa olevalla on kuitenkin hieman parempi työsuhdeturva kuin muilla työntekijöillä, sillä työnantaja ei voi irtisanoa oppisopimusta tuotannollisilla tai taloudellisilla perusteilla kuin ammattioppilaitoksen luvalla. Toisaalta ammattioppilaitos voi irtisanoa oppisopimuksen, mikäli työnantaja laiminlyö velvollisuutensa kouluttaa opiskelijaa. Työterveydenhuollon ja työturvallisuuden suhteen oppisopimuksessa oleva opiskelija rinnastetaan tavalliseen työntekijään.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]