Open Software Foundation

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Open Software Foundation (OSF) oli vuonna 1988 perustettu yleishyödyllinen organisaatio, jonka tavoitteena oli kehittää avoin standardi UNIX käyttöjärjestelmälle.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Organisaation alkuperäiset sponsorit olivat Apollo Computer, Groupe Bull, Digital Equipment Corporation, Hewlett-Packard, IBM, Nixdorf Computer, ja Siemens AG. Myöhemmin mukaan liittyivät mm. Philips ja Hitachi.

Alussa organisaation katsottiin olevan vastine AT&T:n ja Sun Microsystemsin yhteistyölle UNIX System V kehityksessä. Tämän seurauksena AT&T ja Sun perustivat vuonna 1988 Unix International (UI) organisaation joka oli vastaavanlainen kuin OSF. Vuonna 1993 sekä UI että OSF ilmoittivat Common Open Software Environment (COSE) hankkeesta.

Mukaan COSE-hankkeessa liittyivät myös Univel (Novell ja AT&T yhteistyö) ja Santa Cruz Operation (SCO). COSE-hankkeen seurauksena UI ja OSF yhdistyivät vuonna 1994.

Helmikuussa 1996 OSF yhdistyi X/Openin kanssa ja muodostivat The Open Groupin.

OSF/1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Organisaation referenssitoteutus UNIX-käyttöjärjestelmästä oli tunnettu nimellä OSF/1, joka julkaistiin joulukuussa 1991 ja DEC otti sen käyttöön Tru64 UNIX kehityksessä.

Organisaation perustuksessa IBM luovutti AIX käyttöjärjestelmän organisaation käyttöön aikomuksena välittää se suoraan jäsenille. Käyttöjärjestelmän siirtäminen kuitenkin aiheutti huolta ja uuteen referenssitoteutukseen valittiin erilaisia tekniikoita valmistajariippumattomuuden osoittamiseksi.

Uuteen käyttöjärjestelmään valittiin mm. Carnegie Mellon -yliopistossa kehitetty Mach 2.5 mikrokerneli;[1] IBM:n tiedostojärjestelmä; BSD verkko-ohjelmisto; täysin uusi virtuaalimuistikäsittely.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mitchell, David W.: Mach Resource Control in OSF/1 usenix.org. Viitattu 2.3.2017.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Open Software Foundation