Omnivore-mobiiliooppera

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Omnivore-mobiiliooppera
Alkuperäinen nimi Omnivore the opera
Säveltäjä Miika Hyytiäinen
Libretto Jaakko Nousiainen
Kieli englanti
Kantaesitys 2012
iOS ja Android -käyttöjärjestelmän mobiililaitteet

Omnivore-mobiiliooppera on Miika Hyytiäisen säveltämä ja Jaakko Nousiaisen kirjoittama ja ohjaama mobiililaiteympäristöön toteutettu kännykkäooppera, uusi teosformaatti. Se on musiikkiteatterin keinoja ja ilmaisua laajentava audiovisuaalinen taideteos, jonka aiheena on ruoka sekä siihen liittyvät erilaiset uskomukset. Tähän viittaa myös teoksen nimi (suom. kaikkiruokainen).

Ooppera on sävelletty mezzosopraanolle, sähkökanteleelle, kotolle ja klarinetille. Teoksen muusikkoina toimivat Essi Luttinen (mezzosopraano), Eva Alkula (kantele/koto) sekä Lauri Sallinen (klarinetti). Libretto on kirjoitettu englanniksi. Omnivore on 7-osainen, episodimainen teos, jonka kokonaiskesto on noin 20 minuuttia. Yksittäiset osat kestävät noin 30 sekunnista 3 minuuttiin. Sitä seurataan älypuhelimista ja taulutietokoneilta.

Libretto, rakenne ja ohjaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omnivoren aiheena on ruoka ja syöminen, sekä kaikki erilaiset uskomukset ja rituaalit, joita ruokaan ja ruokailuun liittyy. Käyttäjä tapaa teoksessa henkilön, joka kulkee nimellä ”O” (Essi Luttinen).”O”, käy läpi tunteitaan, ja analysoi kokemuksiensa läpi omaa suhdettaan ruokaan, syömiseen ja sitä kautta edelleen kehoonsa ja seksuaalisuuteensa. ”O” opastaa, neuvoo ja kiusaa teoksen käyttäjää myötäelävällä ja humoristisella otteella.lähde?

Toteutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omnivoren kuvaukset on toteutettu yhteistuotantona Suomen Kansallisoopperan kanssa. Teos julkaistiin 11. lokakuuta 2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]