Omenankukissa lunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Omenankukissa lunta
Kestoaika 25 min
Alkuperämaa Suomi
Alkuperäiskieli suomi
Esitetty 29. elokuuta 1981 –
Tuotanto
Ohjaaja(t) Jussi Tapola
Käsikirjoittaja(t) Lasse Raustela
Säveltäjä(t) Jukka Linkola
Lavastaja(t) Tapio Rantanen
Tuotantoyhtiö(t) MTV:n perhetoimitus
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Omenankukissa lunta on Lasse Raustelan käsikirjoittama ja Jussi Tapolan ohjaama television draamasarja, jota tuotti MTV-teatteri vuosina 1981–1983. Hyvin toimeentulevasta Vaaralan perheestä kertovissa tarinoissa vanhempia esittivät oopperalaulajat Kalevi Koskinen ja Riitta Pietarinen sekä lapsia Anna Haaranen, Mikko Poitsalo ja ohjaajan tytär Juulia Tapola. Muissa osissa näyttelivät muun muassa Jarmo Alonen, Petra Frey, Marjaleena Heinonen, Juha Hyppönen, Alli Häjänen, Aarre Karén, Keijo Komppa ja Ilari Paatso.[1][2]

Sarjan alkuasetelmassa Vaaralan perheen isä on menestyvä mainosmies, äiti menestyvä lehtitoimittaja. Vanhin tytär on jo opiskelija, poika haluton murrosikäinen koululainen ja nuorempi tytär on päivisin hoitotädin luona, kunnes hoitosuhde äkkiä loppuu, mikä saa perheen isän miettimään töistä pois jääntiä ja ryhtymistä taidemaalariksi.[2][3][4]

Jaksojen esittelytekstit lehtien ohjelmatiedoissa olivat asiallisia ja seikkaperäisiä:

”Vaikeuksien ja helpottavien asioiden tasapaino on ilmeisesti vakio. Kun Mikon asiat alkavat luistaa, nousee ongelmia toiselta suunnalta.” (30.1.1982)

”Aikuiseksi kasvaminen omaehtoisten päätösten kautta tuntuu olevan monelle vaikeaa. Ratkaisujen ketjureaktion alkuunpanevana voimana on onnellinen Lindholm.” (9.4.1983)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Omenankukissa lunta Muistikuvaputki, Yle Vintti. 8.12.2008. Viitattu ç.
  2. a b Möttölä, Marjatta: Kolme vuotta Vaaraloilla. Helsingin Sanomat, 29.08.1981, s. 43. Näköislehti (maksullinen).
  3. Omenankukissa lunta finna.fi. Viitattu 18.9.2023.
  4. Suomi-draamaa: Vihreän kullan maa ja Omenankukissa lunta, Muistikuvaputki, Yle Vintti 18.02.2008. Viitattu 18.9.2023.