Oliver James

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oliver James (Oliver James Hudson; 1. kesäkuuta 1980) on englantilainen muusikko, laulaja, sanoittaja ja näyttelijä. Parhaiten hänet tunnetaan rooleistaan elokuvissa Mistä tytöt tykkää (What A Girl Wants, 2003) ja Kesän sävelet (Raise your voice, 2004).

Ura ja elämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oliverin ensimmäinen elokuvarooli oli vuonna 2002 televisioon tehdyssä lyhytelokuvassa, jossa hän näytteli Deania. Mistä tytöt tykkää -teinikomediassa James tähditti Ian Wallacen roolin ja mukana elokuvassa nähtiin myös Amanda Bynes, Kelly Preston ja Colin Firth. Elokuvan ohjasi Dennie Gordon. Kesän sävelet -draamaelokuvassa, jossa pääosaa näytteli Hilary Duff, hän sai yhden merkittävimmistä rooleista Jay Corganina, ja ponnahti näiden kahden elokuvan myötä julkisuuteen.

James liittyi vuonna 2002 Simon Fullerin tuottamaan poikabändiin. Hän kuitenkin lopetti bändin pian liityttyään Mistä tytöt tykkää -elokuvan näyttelijäkaartiin. Kitaraa James oppi soittamaan kyseisen elokuvan myötä ja hän lauloi elokuvan soundtrackille kappaleet Long time coming, Half-life ja Greatest Story Ever Told.

Vuonna 2003 Oliver muutti Los Angelesiin, USA.

Hän on myös ollut mukana elokuvassa Without a paddle: Nature´s calling vuonna 2009.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]