Norbert Haug

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Norbert Haug
Norbert Haug vuonna 2015
Norbert Haug vuonna 2015
Henkilötiedot
Syntynyt24. marraskuuta 1952 (ikä 70)
Engelsbrand, Länsi-Saksa
Kansalaisuus  Saksa

Norbert Haug (s. 24. marraskuuta 1952 Engelsbrand, Länsi-Saksa) on saksalainen toimittaja sekä Mercedes-Benzin moottoriurheiluosaston johtaja. Haug on ollut vuodesta 1994 tuttu näky Formula 1 -varikolla, niin Sauberin, McLarenin kuin Mercedeksen oman tallinkin johtohenkilöstössä. Haug vastasi myös muusta Mercedeksen kilpailutoiminnasta, muun muassa DTM-sarjassa kisaamisesta.

Ura moottoriurheilun parissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen Mercedes-Benzin alaisuudessa työskentelyä Haug työskenteli toimittajana, muun muassa Auto, Motor und Sport -moottoriurheilulehden päätoimittajana. Hän on myös itse ajanut kilpaa, ja muun muassa ollut toinen Nürburgringin 24 tunnin ajossa vuonna 1985. Lisäksi Haug on testannut Williamsin F1-autoa vuonna 1986.

Suomalaisille Haug tuli tutuksi useiden vuosien ajan kotimaisten F1-kuskien Mika Häkkisen sekä Kimi Räikkösen taustahenkilönä McLaren-tallissa, jolle Mercedes on toimittanut moottorit vuodesta 1995 lähtien. Mercedeksen huhuttiin pitkän aikaa olevan kiinnostunut ostamaan koko tallin omakseen, mutta lopulta katseet kääntyivät toiseen suuntaan. Mercedes osti Ross Brawnin kuluneella kaudella maailmanmestaruuden voittaneen Brawn GP -tallin omakseen, arvioiden mukaan noin sadalla miljoonalla punnalla. Tallin nimeksi muutettiin Mercedes Grand Prix.

Vuonna 2012 Haug päätti 22 vuotta kestäneen uransa Mercedes-Motorsportin johdossa.[1] Hän kertoi päätöksen olleen yksimielinen tehtaan kanssa, ja kantavansa tällä tavoin vastuunsa F1-tallin menestymättömyydestä kolmen edeltävän kauden ajalta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]