Noel Gallagher’s High Flying Birds

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee yhtyettä. Sen debyyttialbumista kertoo Noel Gallagher’s High Flying Birds (albumi).
Noel Gallagher’s High Flying Birds
NGHFB logo.png
Noel Gallagher ja rumpali Jeremy Stacey esiintymässä Méxicossa vuonna 2012
Noel Gallagher ja rumpali Jeremy Stacey esiintymässä Méxicossa vuonna 2012
Tiedot
Toiminnassa 2011–
Tyylilaji alternative rock, kamaripop, psykedeelinen rock
Kotipaikka Manchester, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta
Laulukieli englanti
Jäsenet

Noel Gallagherlaulu, soolo- ja rytmikitara
Tim Smith, rytmikitara
Russell Pritchard, basso, taustalaulu
Mikey Rowe, koskettimet
Jeremy Stacey, rummut ja lyömäsoittimet

Levy-yhtiö

Sour Mash Records, 2011–

Aiheesta muualla
Kotisivut

Noel Gallagher’s High Flying Birds on vuonna 2011 perustettu brittiläinen rockyhtye, jonka Oasis-yhtyeestä vuonna 2009 eronnut kitaristi Noel Gallagher perusti aloittaakseen uransa sooloartistina. Yhtyeen kokoonpanossa vaikuttavat keulahahmo Gallagherin ohella rytmikitaristi Tim Smith, basisti Russell Pritchard, rumpali Jeremy Stacey sekä kosketinsoittaja ja pianisti Mike Rowe.

Noel Gallagher’s High Flying Birds julkaisi samannimisen debyyttialbuminsa 17. lokakuuta 2011, ja se nousi Britannian albumilistan ykköseksi. Vuonna 2012 yhtye julkaisi Lontoon The O2 Arenalla taltioidun konsertti-DVD:n International Magic Live at The O2. Yhtyeen toinen albumi Chasing Yesterday julkaistiin maaliskuussa 2015 ja kolmas albumi Who Built the Moon? marraskuussa 2017, jotka molemmat ylsivät myös ykköseksi kotimaassaan Britanniassa. Yhtyeen menestyneimpiä singlejä ovat muun muassa ”The Death of You and Me”, ”In the Heat of the Moment” ja ”Holy Mountain”.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noel Gallagher erosi Oasis-yhtyeestä syksyllä 2009, jonka jälkeen yhtye hajosi. Gallagherin aikeista levyttää albumi sooloartistina oli liikkunut huhuja jo pitkään ennen Oasiksen hajoamista. Oasiksen jälkeen hän oli lähes kaksi vuotta ilman yhtyettä, kunnes piti lehdistötilaisuuden vuoden 2011 heinäkuussa ja ilmoitti uuden yhtyeensä Noel Gallagher’s High Flying Birdsin julkaisevan esikoisalbuminsa vuoden 2011 lokakuussa. Albumilta julkaistiin ennen sen julkaisemista kaksi singleä: elokuussa ”The Death of You and Me” ja syyskuussa ”AKA... What a Life!”. ”The Death of You and Me” nousi Britannian singlelistan 15. ja ”AKA... What a Life!” 20. sijalle.

Gallagherin ja hänen uuden yhtyeensä ensimmäinen albumi Noel Gallagher’s High Flying Birds nousi suoraan Britannian albumilistan ykköseksi ja myi ensimmäisellä viikollaan kotimaassaan Britanniassa 122 530 kappaletta. Albumi ylitti platinalevyrajan Britanniassa marraskuussa, ja vuoden 2012 helmikuuhun mennessä sitä oli myyty pelkästään Britanniassa yli 600 000 kappaletta. Albumilta julkaistiin kahden ensimmäisen singlen seuraksi vielä kolme uutta singleä: ”If I Had a Gun...”, ”Dream On” ja ”Everybody’s on the Run”.

Noel Gallagher kaavaili kokoonpanon toista albumia julkaistavaksi vuonna 2012. Hän oli tehnyt yhteistyötä brittiläisen Amorphous Androgynous -yhtyeen kanssa, ja halusin albumin kuulostavan hieman psykedeelisemmältä kuin yhtyeen esikoisalbumi. Albumi päätettiin lopulta jättää julkaisematta, ja sen sijaan yhtye julkaisi vuoden 2012 huhtikuussa Record Store Day -erikoisjulkaisuna B-puolista koostuneen EP-levyn Songs from the Great White North....

Yhtyeen toinen albumi Chasing Yesterday ilmestyi maaliskuussa 2015 ja se nousi listaykköseksi Britanniassa.[1] Kolmas studioalbumi Who Built the Moon? seurasi marraskuussa 2017 ja se ylsi edellisten tapaan listaykköseksi kotimaassaan.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Oasis-tähti jälleen albumilistan kärjessä 11.3.2015. V2.fi. Viitattu 11.3.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]