Nightmare Nurse

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nightmare Nurse on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä hahmo ja demoninen parantaja. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran The Phantom Stranger Vol 4 #8 tarinassa ja hänet loivat Dan DiDio, J.M. DeMatteis ja Philip Tan. Hahmo on toiminut Justice League Dark ja Suicide Squad -ryhmien jäsenenä.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demoninen olento, joka tunnetaan nimellä Nightmare Nurse työskenteli Asa-nimisenä taloudenhoitajana Alice Winter -nimiselle naiselle Mysteerien talossa. Alice sairastui, ja Asa tiesi, ettei häntä voitu parantaa. Koska Asa tarvitsi uutta "isäntää", koska hänen nykyinen ruumiinsa oli vanha ja rappeutunut, hän päätti, että hänen olisi parasta ottaa haltuunsa nuoremman naisen ruumis. Alicen ruumiista tulee Asan uusi olemus ja hän ottaa nimekseen Nightmare Nurse, helvetin parantaja.

Nightmare Nursen ensimmäinen kohtaaminen Justice League Darkin kanssa tapahtui kun Doctor Thirteen lävisti Phantom Strangerin kohtalon keihäällä ja hänen sielunsa poistettiin hänen ruumiistaan. Kun ruumis tuotiin JLD:lle, he ymmärsivät, että he tarvitsisivat apua hänen sielunsa palauttamisessa. John Constantinen vastustuksesta huolimatta Zatanna kutsui Nightmare Nursen paikalle. Sairaanhoitaja, joka oli velvollinen parantamaan haavan, käytti maagisia kykyjään noutaakseen Strangerin sielun Nonin maasta, pelastaen samalla hänen henkensä.

Kun Stranger heräsi, hän huudahti tietävänsä kadonneen perheensä sijainnin, koska synninsyöjänä tunnettu taho oli ilmoittanut hänelle, että he olivat loukussa helvetissä. Useiden tuntien tekstien kaatamisen jälkeen JLD löysi lopulta tavan lähettää Strangerin heidän luokseen ja suoritti sitten rituaalin, jolla Stranger lähetettiin helvettiin.

Kun Crime Syndicate tuli maan päälle Pandoran lippaan kautta, Nightmare Nurse tuli Johnin apuun. John oli saanut lippaasta viruksen tartunnan, joka sai hänen negatiiviset tunteensa nousemaan hänen mieleensä. Poistaessaan sairauden Constantinesta, hän kertoi hänelle, että Syndikaatin saapuminen oli vahvistanut ihmiskunnan pahimpia piirteitä ja että synnin kasvava valtameri oli synnyttänyt pahuuden ilmentymän: Blightin (ruton). Asa suostui auttamaan Constantinea voittamaan Blightin ja syndikaatin sekä vapauttamaan Justice Leaguen, Justice League of American ja Justice League Darkin. Hän esitteli Constantinelle Swamp Thingin kloonin, jota hän aikoi käyttää lihaksena heidän ristiretkellään pahaa vastaan. Sitten todellinen Swamp Thing saapui ja tuhosi kloonin ennen kuin suostui auttamaan näitä kahta pelastamaan Maan.

Nämä kolme suorittivat rituaalin, heittäytyen omaan tajuttomuuteensa, jossa he kohtasivat Blightin. Blight kuitenkin voitti trion helposti ja pakotti heidät vetäytymään takaisin Mysteeritaloon. Pohtiessaan seuraavaa siirtoaan Constantine päätti etsiä apua synnin kolminaisuudesta.

Huolimatta hänen pääyhteydestään, Johnin erottua tiimistä, Nightmare Nurse liittyi Justice League Darkiin ja ilmoitti olevansa parantaja ja että maailma tarvitsi parannusta nyt enemmän kuin koskaan. Jännitteet kuitenkin nousivat pian, kun vuosikymmeniä lepotilassa ollut Alice karkotti Asan ruumiistaan. Alicen näkökulmasta Nightmare Nurse oli tehnyt hänet sairaaksi ja säälimättä ottanut hänet isännäksi. Constantinen avulla Asa onnistui palaamaan Mysteeritaloon, mutta pahensi tilannetta vain, kun hän ei pystynyt vastustamaan kehotuksiaan ja otti haltuunsa Zatannan ruumiin Alicen sijaan. Yrittääkseen vetää Nightmare Nursen Zatannasta, John veti vahingossa koko Mysteeritalon valtakuntaan, joka tunnetaan nimellä Between. Tämä asetti joukkueen vaaraan, sillä Betweenin tietoisuus uhkasi kuluttaa kaikki siinä olevat. Asa selitti, että hän oli todella pelastanut Alicen ja sitten uhrannut itsensä Betweenille parantaakseen sen nälkää ja pelastaakseen muun Justice Leaguen Darkin.

Zatanna oli kuitenkin itse asiassa ottanut palan Asan sielusta, mikä vaikutti vain suudelmalta, ja käyttänyt sitä herättääkseen hänet henkiin ja pelastaakseen Alicen, joka oli kuolemassa samaan sairauteen, joka oli vaivannut häntä vuosikymmeniä aiemmin, kun Nightmare Nurse oli jättänyt hänen ruumiinsa. Nightmare Nurse valtasi Alicen jälleen, mutta tällä kertaa isäntänsä siunauksella ja lupauksella olla hautaamatta hänen tietoisuuttaan tällä kertaa. Myöhemmin Nightmare Nurse toivotettiin tervetulleeksi korvaamattomana tiimin jäsenenä.

Nightmare Nurse pystyy käyttämään maagisia kykyjään parantaakseen potilaan, joka kärsii mistä tahansa sairaudesta. Hän pystyy parantamaan henkisiä, fyysisiä ja psyykkisiä vaivoja parantavilla voimillaan. Asa on rokottanut itsensä kaikkia olemassa olevia sairauksia vastaan, olipa se maaginen tai ei. Asa osaa luoda kovasta valosta lääketieteellisiä työkaluja käytettäväksi aseina tai apuna lääketieteellisissä toimenpiteissä. Auttaakseen häntä lääketieteellisissä toimenpiteissä Asa luo usein illuusioita potilaan mieleen. Hän voi myös käyttää tätä loitsua taistelussa tarvittaessa. Asa pystyy saamaan muut näkemään hänet toisena ihmisenä tai olentona istuttamalla illuusioita heidän mieleensä. Nightmare Nursella on valtava määrä tietoa parantamisesta, ja hän tietää kuinka parantaa kaikkia vaivoja, jotka saattavat vaikuttaa olentoon. Hän on taitava kirurgi, joka pystyy leikkaamaan minkä tahansa haavan, oli se sitten fyysistä, henkistä tai henkistä. Nightmare Nursella on rikas ymmärrys taikuudesta ja erilaisten maagisten elämänmuotojen toiminnasta. Nightmare Nurse pystyy tuottamaan tappavaa taikuutta, jolla hän iskee vastustajiaan. Demonifysiologiansa vuoksi Asa ei vanhene ja siksi hänet voidaan tappaa vain ulkoisin keinoin, hän on ainakin muutaman tuhannen vuoden vanha. John Constantinen mukaan Asa on vieläkin petollisempi kuin hän on.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nightmare Nurse on esiintynyt Constantine: City of Demons nettisarjassa, jossa häntä ääninäytteli Laura Bailey. Sarjassa hän on John Constantinen liittolainen ja hänellä on seksuaalista vetovoimaa erilaisiin rotuihin ja sukupuoliin, kuten driadeihin, sylfeihin ja ihmisiin.
  • Televisiosarjassa Doom Patrol esiintynyt Night Nurse pohjautui Nightmare Nurseen. Häntä esitti sarjassa Ruth Connell.