Nicolas Vallar

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nicolas Vallar

Nicolas Vallar.jpg

Henkilökohtaiset tiedot
Nimi Nicolas Vallar
Maa Tahiti
Syntymäaika 22. lokakuuta 1983 (ikä 34)
Syntymäpaikka Papeete, Tahiti
Pituus 183 cm
Uran tiedot
Laji jalkapallo
Seura A.S. Dragon

Tietolaatikko päivitetty 24.6.2013

Nicolas Vallar (s. 22. lokakuuta 1983) on tahitilainen jalkapalloilija, joka edustaa Tahitin korkeimman sarjatason A.S. Dragonia. Vallar pelaa myös Tahitin jalkapallomaajoukkueessa, jonka kapteeni hän myös on. Vallar on Tahitin joukkueesta ainoa hyökkääjä Marama Vahiruan ohella, joka on jalkapalloammattilainen tai jolla on ammattilaistausta jalkapallossa.

Seuraura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicolas Vallar aloitti uransa vuonna 1997 ranskalaisessa SCO Angersissa Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Ligue 2:ssa. Vuonna 2001 Vallar siirtyi HSC Montpellierin B-joukkueeseen, joka pelasi Ranskan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Vallar pelasi joukkueessa 36 ottelua, ennen kuin hän siirtyi vuonna 2003 FC Setén joukkueeseen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Vallar pelasi joukkueessa kolme vuotta, mutta kun vuonna 2006 Seté putosi toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Ligue 2:sta sarjaporrasta alemmaksi, Vallar jätti joukkueen. Vallar siirtyi seuraavaksi Portugaliin, FC Penafieliin, jossa hän ei kuitenkaan pelannut yhtään virallista ottelua. Vallar jätti Penafielin kauden päätyttyä ja oli ilman seuraa kauden 2007–2008 alun, kunnes vuonna 2008 hän siirtyi FC Montceau Bourgogneen. Vallar pelasi joukkueessa yhden kauden, kunnes palasi kotimaansa Tahitin liigaan, A.S. Dragoniin. Vallar on voittanut Dragonissa Tahitin mestaruuden kahdesti, kaudella 2011–2012 ja 2012–2013.

Nicolas Vallarin edustamat seurat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maajoukkueura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tahitin alle 21-vuotiaiden maajoukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vallar aloitti maajoukkueuransa Tahitin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, jossa Vallar pelasi vuoden 2001 ajan. Vallar edusti maansa alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta kolmessa ottelussa, joissa hän teki yhden maalin, helmikuussa 2001 pelatussa ottelussa Uutta-Kaledoniaa vastaan.

Tahitin A-maajoukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vallar lukeutui pitkään Tahitin parhaisiin jalkapalloilijoihin pelattuaan ammattilaisena Ranskassa, mutta teki maajoukkuedebyyttinsä vasta vuonna 2012. Vallar oli Tahitin joukkueen avainpelaajia vuoden 2012 Oseanian mestaruuskisoissa, ja teki kisoissa myös kaksi maalia. Yhden 4–3 voitossa Uutta-Kaledoniaa vastaan ja toisen 4–1 voitossa Vanuatua vastaan. Tahiti pelasi hienot Oseanian mestaruuskisat, ja selvisi aina turnauksen finaaliin asti. Kun Uusi-Kaledonia voitti välierässä yllätyksellisesti turnauksen suurimman ennakkosuosikin ja maanosan menestyneimmän maan, Uuden-Seelannin, avautui Tahitille hyvä sauma voittaa maanosan mestaruus, sillä se oli voittanut finaalivastustajansa Uuden-Kaledonian alkulohkossa. Tahiti voitti finaalin 1–0, ja voitti ensimmäisen maajoukkueturnauksen historiassaan, Vallarin ollessa tärkeä osa joukkuetta.

Oseanian mestarina Tahiti pääsi myös mukaan vuoden 2013 Maanosaliittojen cupiin, jossa se pelasi B-lohkossa, Uruguayn, Espanjan ja Nigerian kanssa. Altavastaaja Tahiti sai kisayleisöltä paljon kannustusta, erityisesti avausottelussa Nigeriaa vastaan. Vallar pelasi Tahitin kapteenina joukkueen kaikissa Maanosaliittojen cup-otteluissa, joissa Tahiti hävisi Nigerialle 6–1, Espanjalle 10–0 ja Uruguaylle 8–0. Hävittyään kaikki ottelunsa Tahiti jäi alkulohkonsa viimeiseksi ja putosi ennen turnauksen cup-vaihetta. Ottelussa Nigeriaa vastaan Vallar oli Tahitin epäonnen soturi, ohjattuaan ensin Nigerian laukauksen omaan maaliin ja sen jälkeen loukkaannuttuaan toisen puoliajan alussa. Huolimatta loukkaantumisesta Nigeria-ottelussa, Vallar pelasi kuitenkin täydet minuutit Espanjaa ja Uruguayta vastaan.

Pelityyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vallar on hyvä pääpelaaja ja keskuspuolustajaksi myös melko hyvä maalintekijä. Vallar on myös hyvä riistämään pallon terävillä liukutaklauksillaan. Nicolas Vallarin heikkouksiin voidaan lukea hitaus, sillä Vallar ei aina pysy nopeiden hyökkääjien perässä. Tämä korostui erityisesti Maanosaliittojen cupissa 2013.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seurajoukkueessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tahitin mestaruus, 2011-2012, 2012-2013

Maajoukkueessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Oseanian mestaruus, 2012

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nicolas Vallar, Goal.com