Nick Pope

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Britannian puolustusministeriön virkamiestä. Samannimisestä jalkapallomaalivahti Nick Popesta on eri artikkeli.
Nick Pope

Nicholas Pope (s. 19. syyskuuta 1965) on entinen Britannian puolustusministeriön virkamies. Hän vastasi vuodesta 1991 vuoteen 1994 Britannian puolustusvoimien suorittamista UFO-tutkimuksista, mistä työstä hänet parhaiten tunnetaan.

Virkaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Britannian puolustusministeriö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän hakeutui Yhdistyneen kuningaskunnan puolustusministeriön palvelukseen vuonna 1985.

Hän työskenteli ministeriössä vanhempana johtajana, joka edustaa virka-asteikolla keskijohtoa. Hän osallistui myös Afganistanin ja Irakin sotaan liittyvään työhön.

Britannian ufotutkimus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosien 1991 ja 1994 välillä hänen päätehtävänsä Britannian puolustusministeriössä liittyivät Kuninkaallisten ilmavoimien merentakaisiin rutiinitoimintoihin ja ylilentolupia koskevaan diplomaattiseen paperisotaan.

Näiden virkatehtävien ohella hänen tehtävänsä oli vastata puolustusministeriön tietoon tulleiden ufotapauksien dokumentoimisesta ja tutkimisesta. Tässä toiminnassa Iso-Britannia sovelsi Yhdysvaltojen Projekti sinisen kirjan käytäntöjä. Vaikka useimmat Britannian puolustusministeriön tutkimat ufotapaukset kyettiin selvittämään tunnetuista kohteista tehtyinä virhehavaintoina, Popen mukaan noin 5% havainnoista jäi selittämättä.

Ufotutkimuksen ohella hän vastasi abduktioita, viljapeltokuvioita, karjansilpomista ja muita outoja ilmiöitä koskevista yhteydenotoista. Hänen työnsä UFOjen parissa toi hänelle lempinimen ”Britannian Fox Mulder” suositun tv-sarjan Salaiset kansiot päähenkilön mukaan.

Alkuun Pope oli skeptinen, mutta työnsä tuloksena hän alkoi uskomaan ufoilmiön todellisuuteen,[1] kuin myös siihen, että ufoihin liittyy vakavia turvallisuus- sekä puolustuspoliittisia kysymyksiä.[2] Hän tutki useita tapauksia joissa ufoja oli jäljitetty tutkalla, minkä seurauksena niiden perään oli lähetetty hävittäjiä. Hän tutustui myös siviililentokoneita koskeviin vaaratilanteisiin, joissa toisena osapuolena on ollut ufo. Tämä kaikki johti hänet siihen käsitykseen, että osassa näistä tapauksista ET-hypoteesia ei voida sulkea pois mahdollisena selityksenä.[3]

Freelancer-journalisti ja ufoasiantuntija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2006 hän erosi tehtävistään puolustusministeriössä kritisoiden työnantajaansa ja maansa hallitusta ufotutkimustoiminnan alasajamisesta[4] Hän jatkaa työtään ufotutkijana kirjailijana, toimittajana ja yksityisenä konsulttina.

Pope kirjoittaa kolumneja muun muassa Hot Gossip-nimiseen aikakauslehteen, jonka on perustanut ufoilmiöstä kiinnostunut liikenainen Georgina Bruni. Hän on esiintynyt julkisuudessa useilla kansainvälisillä tv-kanavilla ufoilmiön tiimoilta. Hän on luennoinut tieteellisissä konferensseissa, museoissa, sotilastukikohdissa ja Oxford Unionissa.

Julkaistua kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Roberts, Andy & Clarke, David: The UK's real X-files. Fortean Times, Marraskuu 2002, nro 164. Artikkelin verkkoversio. Arkistoitu 6.2.2003. (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. Pope, Nick: Unidentified Flying Threats. New York Times, 29.7.2008. Artikkelin verkkoversio.
  3. Clarke, David: The Secret Files: The Cosford Incident. Fortean Times, Elokuu 2005. Artikkelin verkkoversio.
  4. 'Aliens could attack at any time' warns former MoD chief. Evening Standard, 10.11.2006. Artikkelin verkkoversio.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]