Nick Boucher

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nick Boucher
Henkilötiedot
Syntynyt 29. joulukuuta 1980 (ikä 39)
Leduc, Alberta, Kanada
Kansalaisuus  Kanada
Jääkiekkoilija
Pelipaikka maalivahti
Hanska vasen
Pituus 180 cm
Paino 79 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 2003–2012
Seurat Wheeling Nailers (ECHL)
Wilkes-Barre/Scranton Penguins (AHL)
Pee Dee Pride (ECHL)
Elmira Jackals (UHL)
Muskegon Lumberjacks (UHL)
Basingstoke Bison (EIHL)
Tilburg Trappers (Eredivisie)
Fort Wayne Komets (IHL)
Sydney Bears (AIHL)
NHL-varaus 280. varaus, 2000
Pittsburgh Penguins

Nick Boucher (s. 29. joulukuuta 1980) on kanadalainen uransa lopettanut jääkiekkomaalivahti.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boucher aloitti uransa pelaten vuonna 1997 BCHL-joukkue Valley Capitalsissa. Kesken kauden 1998–1999 hänet kaupattiin AJHL:ään Fort Sasketchewan.

Boucher pelasi myöhemmin Dartmouthin yliopistossa, jossa hänestä tuli aloittava maalivahti. Vaikka Boucher voitti tulokaskaudellaan vain kahdeksan ottelua, Pittsburgh Penguins varasi hänet 280. pelaajana vuoden 2000 varaustilaisuus. Boucher paransi seuraavilla kausilla, kun hän voitti 16, 9 ja 17 ottelua. Yliopistosta lähtiessään Boucherilla oli tilastoissa viisikymmentä voittoa 105 ottelusta.

Boucher aloitti ammattilaisuransa Pittsburghin ECHL:ssä pelaavassa farmiseurassa Wheeling Nailersissa, josta hänet kutsuttiin myöhemmin kauden aikana ylempään farmijoukkueeseen AHL:ään Wilkes-Barre/Scranton Penguinsiin. Tulokaskaudellaan Boucherille kirjattiin 20 voittoa ja hänet valittiin ECHL:n tulokkaiden tähdistöön. Hän sijoittui ECHL:n vuoden tulokas -äänestyksessä neljänneksi. Työsulkukaudella 2004–2005 monet NHL-pelaajat pelasivat AHL:ssä, ja siksi AHL-pelaajia pudotettiin ECHL:ään. Boucher ei sen vuoksi saanut Pittsburghiin sopimusta, ja hänestä tuli vapaa pelaaja.

Boucher pelasi kahden kauden ajan alempien sarjojen joukkueissa Pee Dee Pridessä, Elmira Jackalsissa ja Muskegon Lumberjacksissa ennen siirtymistään Eurooppaan. Kaudella 2006–2007 hän pelasi EIHL:ssä Basingstoke Bisonissa ja alankomaalaisen Eredivisie -liigan joukkueessa Tilburg Trappersissa, jossa hän voitti liigan mestaruuden. Kaudeksi 2007–2008 hän palasi Pohjois-Amerikkaan IHL-joukkue Fort Wayne Kometsiin. Boucher pelasi joukkueessa uransa loppuun asti lukuun ottamatta 18 ottelun vierailua AIHL-joukkue Sydney Bearsissa. Hänet valittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi kaksi kertaa kausina 2008–2009 ja 2011–2012. Lisäksi kaudella 2008–2009 hänet valittiin IHL:n vuoden maalivahdiksi, hänet nimettiin ensimmäiseen tähdistöön ja hän oli ehdolla koko liigan parhaaksi pelaajaksi, joksi kuitenkin valittiin Todd Robinson. Hän voitti Kometsissa neljä mestaruutta, joista kolme IHL:ssä ja yhden CHL:ssä. Toisella CHL-kaudellaan Kometsissa Boucher nimettiin tähdistöottelun aloittavaksi maalivahdiksi. Boucherin ura päättyi, kun hänen molemmat lonkkansa leikattiin kesäkaudella. Boucherilla oli mahdollisuus paluuseen tammikuun lopulla vuonna 2013, mutta hän vetäytyi ammattilaisjääkiekosta vedoten toistuviin lonkkaongelmiinsa. 26. lokakuuta 2013 Fort Wayne Komets jäädytti Boucherin numeron 33 yhdessä Chuck Adamsonin numeron 1 kanssa. Boucherista tuli nuorin Kometsin pelaaja, jonka numero on jäädytetty.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nick Boucher Elite Prospects -verkkosivustolla (englanniksi)

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Nick Boucher