Never Let You Go (Dima Bilanin kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Never Let You Go
Kappaleen tiedot
Esittäjä(t) Dima Bilan
Kesto 3:06
Tyylilaji Pop
Julkaistu 2006
Säveltäjä(t) Aleksandr Lunyov
Sanoittaja(t) Karen Kavalerian
Irina Antonyan
Euroviisutiedot
Vuosi 2006
Maa Venäjä
Kieli englanti
Sijoitus 2.
Pisteet 248
Sijoitus semifinaalissa 3.
Pisteet semifinaalissa 217
Sanat sanoitus
Video videolinkki

"Never Let You Go" on kappale, jonka Dima Bilan esitti Venäjän edustuskappaleena vuoden 2006 Euroviisuissa. Kappale sijoittui kilpailussa toiseksi.[1]

Kappaleen esitti kilpailussa pop-laulaja Dima Bilan. Kappaleen on säveltänyt Aleksandr Lunyov ja sanoittaneet Karen Kavalerian ja Irina Antonyan. Kavalerian ja Antonyan olivat tällä kappaleella mukana Euroviisuissa jo toista kertaa – vuonna 2002 heidän kappaleensa Northern girl sijoittui kymmenenneksi.

Esiintyessään Ateenassa Dima Bilanin päällä oli valkoinen toppi, jossa oli hänen kilpailunumeronsa - 13 ja 10(semifinaalissa numero 13 ja finaalissa 10). Bilanin takana oli kaksi tanssivaa ballerinaa sekä valkoinen flyygeli, jonka päälle oli siroteltu ruusun terälehtiä ja josta puolivälissä esitystä nousi aaveenkaltainen naishahmo.

Johtuen Venäjän heikosta menestyksestä edellisenä vuonna (2005), Venäjän täytyi osallistua Euroviisujen semifinaaliin. Semifinaali-iltana kappale esitettiin numerolla 13, Puolan ja Turkin esitysten välissä. Kappale sai yhteensä 217 pistettä, sijoittuen kärkikymmenikköön ja jatkaen matkaansa finaaliin.[2]

Finaali-iltana Bilan esiintyi numerolla 10, Tanskan ja Makedonian esitysten välissä. Tällä kertaa kappale vastaanotti huikeat 248 pistettä, sijoittuen kilpailussa toiseksi – 44 pistettä voittaja Lordin jäljessä. Kappale sai täydet 12 pistettä seitsemältä maalta: Armenialta, Valko-Venäjältä, Suomelta, Israelilta, Latvialta, Liettualta ja Ukrainalta. Ainoat maat, joilta Venäjä ei saanut yhtään pistettä, olivat Monaco ja Sveitsi.

Tämä oli Venäjän kaikkien aikojen paras sijoitus Euroviisuissa. Bilan ylitti Alsoun tuloksen, joka tuli myös toiseksi, mutta vain 155 pisteellä. Myöhemmin parhaaksi sijoitukseksi tuli niin ikään Dima Bilanin esittämän kappaleen "Believe" voitto kaksi vuotta myöhemmin, 2008. Huomattavaa on kuitenkin se, että Alsoun aikana, vuonna 2000, Euroviisuihin osallistui vain 24 maata ja vuonna 2006 maita olikin jo 38. Mutta silti Alsou sai vain 53.8 % suurimmasta mahdollisesta määrästä kun taas Dima Bilan 54.4 %.

Listasijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lista (2006) Listasija
Latvian Airplay Chart 21
Russian Airplay Chart 3

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Eurovision Song Contest 2006 Final Eurovision.tv. EBU. Viitattu 21.7.2016. (englanniksi)
  2. Eurovision Song Contest 2006 Semi-Final Eurovision.tv. EBU. Viitattu 21.7.2016. (englanniksi)