Neues Schloss (Meersburg)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Linnan sisäänkäynti

Neues Schloss (suom. Uusi linna) on barokin tyylisuuntaa edustava linna saksalaisessa Meersburgin kaupungissa, Bodenjärven rannalla, Baden-Württembergin osavaltiossa. Se toimi vuosien 1750 ja 1803 välisenä aikana Konstanzin ruhtinaspiispojen virallisena residenssinä. Linnan rakennutti ruhtinaspiispa Johann Franz Schenk von Stauffenberg 1710-luvulla.

Stauffenberg ei kuitenkaan saattanut linnan suunnitelmia loppuun asti hänen kiinnostuksensa lopahdettua. Stauffenbergin seuraaja, Damian Hugo von Schönborn, rakennutti linnaan suuren portaikon sekä kappelin ja myöhemmin ruhtinaspiispa Franz Conrad von Rodtin kaudella valmistuivat linnan sisätilat.

Ruhtinaspiispain vallan loputtua varhaisella 1800-luvulla linnan kalusteet ja koriste-esineet huutokaupattiin pois. Linna ehti sen jälkeen toimia niin vankilana, mielisairaalana, kouluna kuin Ranskan miehitysjoukkojen istuimenakin. Vuodesta 1955 lähtien barokkilinna on kuulunut Baden-Württembergin osavaltiolle. Linnassa toimii ruhtinaspiispain museo, taidegalleria ja Dornier-museo.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Saksaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.