Muuttunut selkonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muuttunut selkonen
Kirjailija Kalle Päätalo
Kieli suomi
Kustantaja Gummerus
Julkaistu 1991
Sivumäärä 648
Sarja: Juuret Iijoen törmässä
Edeltävä Iijoen kutsu
Seuraava Epätietoisuuden talvi
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Muuttunut selkonen on Kalle Päätalon Juuret Iijoen törmässä -sarjan 21. osa. Teos on ilmestynyt vuonna 1991 Gummeruksen kustantamana.[1]

Kirjan tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalle on saanut paikan syntymäkuntansa Taivalkosken rakennusmestarina. Työtä vieroksumaton Kalle saa tosissaan painaa pitkää päivää, kun ensimmäisenä on vuorossa kahdeksan kansakoulun vuosikorjaukset. Useat koulut ovat märkien lämpöeristeiden johdosta pitkästi mädäntyneet. Vapaa-ajalle myös kylänmiehet ja tuttavat tulevat vielä hoitamaan rakennuslupa-asioita vuorokauden aikaan katsomatta. Tilannetta ei helpota se, että periaatteen miehenä ja lapsuuden trauman (Kallioniemen perheen jauholaput Herkon sairauden aikana) kärsineenä kunnan varoja ei kuluteta taksikyyteihin vaan polkupyörällä on kuljettava laajan pitäjän laidalta toiselle.

Kymmenen vuotta Tampereella on muuttanut niin selkosen maisemat kuin ihmiset. Pesiönvaaran kunnalliskodissa Kallen menneisyys astuu vastaan kuin säilöttynä, lapsuuden tuttuina kasvoina. Virkansa puolesta Kalle joutuu suunnittelemaan uuden kunnalliskodin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.