Epätietoisuuden talvi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Epätietoisuuden talvi
Kirjailija Kalle Päätalo
Kieli suomi
Kustantaja Gummerus
Julkaistu 1992
Sivumäärä 713
Sarja: Juuret Iijoen törmässä
Edeltävä Muuttunut selkonen
Seuraava Iijoelta etelään
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Epätietoisuuden talvi on Kalle Päätalon Juuret Iijoen törmässä -sarjan 22. osa. Teos on ilmestynyt vuonna 1992 Gummeruksen kustantamana.[1]

Kirjan tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalle ja Laina asuvat Taivalkoskella Kallen toimiessa kunnan rakennusmestarina. Kallea vaivaa ristiriita Tampereen ikävän ja Taivalkosken kotiutumisen välillä. Pimeän talven jälkeen Pohjois-Suomi tuntuu taas houkuttelevalta ja myös velvollisuudentunne sanoo, että aloitettu työ on saatava loppuun. Kirjoittamisesta ei tule mitään, sillä työaikaa on rajattomasti niin yöisin kuin viikonloppuisin. Lainan käytös muuttuu ja Kallen vanha mustasukkaisuuden käärme pääsee esiin.

Sukupolvensa viimeinen edustaja, Ukkeli, Kallen isoisä sairastuu ja lopulta kuolee. Kallen setäkaima Kummun-Kalle myy metsää ja ostaa auton. Kalle käy Oulussa työreissussa ja tapaa siellä armeijanaikaisen pioneerikaverin. Kyydin mentyä on jäätävä yökuntiin ja alkoholin vaikutuksen alle tulee tehtyä erehdys jos toinenkin.

Talven jo taittuessa kevääksi, Kalle ja Laina sekä kaksi tuttua osuuskaupan autonkuljettajaa tekevät hupimatkan Kallen sisaren ja hänen miehensä luokse Poloon. Öisen saunomisen ja juhlimisen perästä on yksi ovi selittämättömästi lukossa ja yksi seurueen miehistä kateissa.

Sovitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannu Kahakorven elokuva Päätalo, 2008.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.