Musta Kettu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Musta Kettu
MustaKettu.jpg
Musta Kettu, mestarivaras
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Amazing Spider-Man #255
Oikea nimi Tuntematon
Status Aktiivinen
Voimat Taitava voimistelija ja varas
Suhteet
Sukulaiset Nimeämätön äiti

Musta Kettu on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä ammattimainen jalokivivaras. Hahmo ensiesiintyminen tapahtui Amazing Spider-Man-lehden numerossa 255.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musta Kettu on taitava jalokivivaras, jonka rikollisura kattaa kohteita niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Vaikka Musta Kettu onkin jo vanha mies, hän on fyysisesti hyvässä kunnossa ja pyrkii tekemään vielä yhden suuren keikan ennen siirtymistään eläkkeelle Ranskan Rivieralle.

Useimmiten hänen yrityksensä ovat kuitenkin tuhoutuneet jonkun supervoimaisen sankarin väliintulon vuoksi. Ensimmäisellä kerralla Musta Kettu joutui vasten tahtoaan liittoon Punaisen Haamun kanssa. Hämähäkkimies kuitenkin saapui ajoissa paikalle estääkseen Haamun superapinoita murhaamasta Kettua.

Mustan Ketun paljastettua Haamun piilopaikan sijainnin Hämähäkkimiehelle tämä päätti päästää Kettu menemään ja keskittyä sen sijaan jahtaamaan Haamua.

Toisen kerran Musta Kettu ajautui konfliktiin Hopeasapeli Internationalin, Symkarialaisen palkkasoturifirman kanssa. Tälläkin kerralla Hämähäkkimies saapui paikalle pelastamaan iäkkään murtovarkaan, mutta päästi tämän vielä menemään - tosin ankarien varoitusten säestämänä.

Yksi viimeisimmistä kerroista lopettaa uransa tapahtui Los Angelesissa, jossa Musta Kettu yritti pihistää keskiaikaisen espanjalaisen ehtoolliskalkin. Hänen tietämättään kalkissa oli kiinni teollisuussalaisuuksia sisältävä mikropiiri, joka kiinnosti myös Hiipijää. Erinäisten tapahtumien jälkeen Hämähäkkimies nappasi kalkin takaisin, mutta päästi kuitenkin Ketun vielä menemään. Optimistinen Kettu suunnittelee kuitenkin vielä uransa kunniakasta finaalia.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mustalla Ketulla ei ole yliluonnollisia voimia. Hänellä on ikäisensä miehen hyvin treenattu keho. Ikäänsä nähden hänen fyysistä suorituskykyään voidaan pitää poikkeuksellisen hyvänä.

Kettu kantaa mukanaan savukranaatteja, köyttä ja lasileikkureita. Yksi nerokkaimmista laitteista on kuitenkin elektroninen laite, joka vaimentaa suurimman osan tavallisista hälytysjärjestelmistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Marvel Comicsin materiaalista koonnut Lauri "Mail-Man" Narinen: Hämähäkkimies 7/1991. Kustannus Oy Semic, 1991. ISSN 284117-91-07.