Munkinmäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Munkinmäki (ruots. Munkkulla) on kunnanosa Kirkkonummella. Sillä on pitkät perinteet kunnan historiassa. Munkinmäki sijaitsee Kirkkonummen keskustan välittömässä läheisyydessä eteläpuolella. Munkinmäessä on suuri osa keskustan palveluista.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Munkinmäessä sijaitsi Munkkullan kartano, joka tuhoutui tulipalossa vuonna 1989. Syytä palon syttymiseen ei ole saatu selville. Munkinmäen nimi juontaa juurensa Padisten luostariin Virossa, joka 1300-luvulla omisti alueen maat.[1] Munkkullan kartanonmäki on jätetty metsäsaarekkeeksi kuntakeskuksen ympärille.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Munkinmäessä on laajalti tarjolla erilaisia palveluita. Munkinmäessä sijaitsee Prisma-, Lidl- ja Tokmanni-myymälät, Teboil-huoltoasema, kaksi rautakauppaa, urheiluliike, matkatoimisto, yökerho, ravintola, kultaliike, Omnia Ammattiopisto, kaksi pizzeriaa, Cramon vuokrauspiste, Kirkkonummen Sanomien toimitus, autokorjaamo, pienkoneliike, LänsiAuto- autoliike, kuntosali, elokuvateatteri, kaksi sisustusliikettä sekä jäteasema, johon voi viedä muun muassa huonekaluja ja kodinkoneita. Lisäksi Munkinmäessä palvelee pieni kauppakeskus Liikeportti.

Asutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Munkinmäessä on harvakseen asuinrakennuksia, koska alue on toiminut pitkään kunnan pienteollisuusalueena. Ainoat asuinrakennukset ovat muutama omakotitalo sekä kymmenkunta rivitaloa, jotka ovat Abrasinmäellä, Munkinmäen läntisellä puoliskolla.

Liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Munkinmäessä ei enää kulje linja-autot, mutta rautatieasemalle ja linja-autoasemalle pääsee alikulkukäytävää pitkin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Munkkulla, Kyrkslätt - Finlandssvenska bebyggelsenamn bebyggelsenamn.sls.fi. Viitattu 16.6.2023.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.