Munkinmäki

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Munkinmäki (ruots. Munkkulla) on kunnanosa Kirkkonummella. Sillä on pitkät perinteet kunnan historiassa. Munkinmäki sijaitsee Kirkkonummen keskustan välittömässä läheisyydessä eteläpuolella. Munkinmäessä on suuri osa keskustan palveluista.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Munkinmäessä sijaitsi Munkkullan kartano, joka tuhoutui tulipalossa vuonna 1989. Syytä palon syttymiseen ei olla saatu selville. Munkinmäen nimi juontaa juurensa luostariin, joka alueella on aikoinaan ollut. Munkkullan kartanonmäki on jätetty metsäsaarekkeeksi kuntakeskuksen ympärille.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Munkinmäessä on laajalti tarjolla erilaisia palveluita. Munkinmäessä on Prisma, Lidl ja Tokmanni- myymälät, Teboil- huoltoasema, kaksi rautakauppaa, urheiluliike, matkatoimisto, yökerho, ravintola, kultaliike, Omnia Ammattiopisto, kaksi pizzeriaa, Cramon vuokraupiste, Kirkkonummen Sanomien toimitus, autokorjaamo, pienkoneliike, LänsiAuto- autoliike, kuntosali, elokuvateatteri, kaksi sisustusliikettä ja jäteasema, johon voi viedä muun muassa huonekaluja ja kodinkoneita. Lisäksi Munkinmäessä palvelee pieni kauppakeskus Liikeportti.

Asutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Munkinmäessä on harvakseen asuinrakennuksia, koska alue on toiminut pitkään kunnan pienteollisuusalueena. Ainoat asuinrakennukset ovat muutama omakotitalo sekä kymmenkunta rivitaloa, jotka ovat Abrasinmäellä, Munkinmäen läntisellä puoliskolla.

Liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Munkinmäessä ei enää kulje linja-autot, mutta rautatieasemalle ja linja-autoasemalle pääsee alikulkukäytävää pitkin.

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.