Multimedia Fusion

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuotteen uusin versio on Multimedia Fusion 2.

Multimedia Fusion, kutsutaan myös nimellä MMF, on pelinteko-ohjelma. Clickteam julkaisi ohjelman vuonna 1998. Clickteam osti IMSI:ltä oikeudet Multimedia Fusion -tuotemerkkiin. Ohjelma on osa Klik-tuoteryhmää. Ohjelma on uudempi versio ohjelmista The Games Factory ja Click & Create. Ohjelman uusia toimintoja ovat mm. tuki ActiveX-komponenteille.

Laajennusten ohjelmointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multimedia Fusion -ohjelmaan, kuten sen edeltäjiin TGF ja CNC, voidaan ohjelmoida laajennuksia (Extensions) käyttäen C++ -kieltä. Laajennukset ovat moduuleja, jotka lisäävät ohjelmaan uusia ominaisuuksia. Internetissä on useita sivustoja, jotka ovat omistautuneet pelkästään MMF-laajennusten listaukseen. Useat kymmenet ohjelmoijat ovat merkittävästi kohottaneet Multimedia Fusion -ohjelman voimaa julkaistessaan siihen laajennuksia. Laajennukset ovat yksi MMF:n kantavista voimista.

Teknisistä syistä laajennukset pitää kehittää Microsoft Visual Studion IDE:llä ja kääntäjällä.

Koodauskieli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multimedia Fusion ei perustu komentosarjakieleen. MMF ei tarjoa ohjelmointikieltä lisäominaisuutena kuten sen kilpailija Game Maker. Kuitenkin ohjelmaan voidaan ohjelmoida lisämoduuleja C++ -kielellä.

Ohjelmointikielen sijasta MMF käyttää visuaalista ruudukkojärjestelmää. Horisontaaliset rivit esittävät ehtoja (Conditions). Vertikaaliset sarakkeet esittävät toimintaa (Actions). Kun ehdot toteutuvat, suoritetaan niihin kytketty toiminta. Rivit ja sarakkeet ovat verrattavissa listaan peräkkäisiä "if-then"-lohkoja.

Uudemmat versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multimedia Fusionin uusi versio, Multimedia Fusion 2, julkaistiin 30. heinäkuuta 2006. Siitä on saatavilla kolme eri versiota: The Games Factory 2, Multimedia Fusion 2, Multimedia Fusion 2 Developer. Järjestyksessä halvimmasta kalleimpaan, mitä kalliimpi versio sitä enemmän ominaisuuksia siinä on.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.