MovieStarPlanet

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

MovieStarPlanet, lyhyemmin MSP on tanskalainen 8-15-vuotiaille nuorille suunnattu vahvasti sensuroitu pelisivusto. Pelit ovat ilmaisia, mutta niissä on mahdollista ostaa maksullista lisäsisältöä ja VIP-jäsenyys. Se on saatavilla mobiililaitteille Applen App Storesta ja Googlen Play -kaupasta.

MovieStarPlanet on perustettu vuonna 2009 ja se toimii yli 16 maassa, myös Suomessa.[1][2]

MovieStarPlanetin idea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MovieStarPlanetin ideana on tienata pelin omaa pistesaldoa eli "Famea". Famea keräämällä pelaaja etenee tasolta toiselle. Tasoja on sata. Famea voi tienata monin eri tavoin: tekemällä elokuvia (edellyttää, että muut katsovat niitä), saamalla rooleja muiden elokuvista ja voittamalla pelejä, tekemällä ns. Artbookeja, jotka ovat kollaasien tapaisia. Artbookeihin voi lisätä hahmoja, erilaisia kuvia ja tekstiä. Artbookeista ei ansaitse StarCoinseja, vaan ne ovat famen keräystä varten. Antamalla myös nimikirjoituksia ansaitsee Famea. Famea saa vähän myös tekemällä asukokonaisuuksia.

Jokaisella pelaajalla on oma profiili, josta näkee hahmon uusimmat statuspäivitykset ja elokuvat, artbookit, lookit ja designit. Profiilissa on myös ns. elämäkerta, johon pelaaja voi kirjoittaa itsestään, luonteestaan ja muista ei oikeaan elämään viittaavista asioista. Lisäksi profiilissa on tavoitteita, joita voi verrata muiden profiileissa. Jokaisella pelaajalla on myös toivelista, johon voi laittaa "ostoslistaksi" tai lahjatoivelistaksi tavaroita ja vaatteita.

Pelin rahana toimivat "starcoinsit", joita tienataan yleensä famen tienaamisen ohella. Starcoinseilla voi ostaa esimerkiksi vaatteita, lemmikkejä, animaatioita, musiikkeja ja taustoja omaan elokuvaan ja tavaroita omaan huoneeseensa. Pelissä on myös "diamondseja", joita saa, kun ostaa VIP-jäsenyyden tai starcoinseja erikseen. Diamondseilla voi ostaa esimerkiksi erikoisia animaatioita tai lähettää erityistervehdyksen toiselle käyttäjälle.

MovieStarPlanetissa voi suunnitella omia vaatteita. Niitä voi tehdä ns. Desing-studiossa.

Elokuvien teossa voi käyttää animaatioita, jotta hahmot eivät vain seisoisi/kävelisi vaan voisivat käyttäytyä tilanteen mukaisesti (esim. nolossa tilanteessa hahmo voi punastua ja/tai vihaisena hän voi raivota). Elokuviin voi myös ostaa erilaisia musiikkeja ja taustoja, jotka lisäävät elokuvaan tunnelmaa.

MovieStarPlanetissa on viikoittain vaihtuva kilpailuteema, johon liittyvät aina omat vaatteet, elokuvatausta ja animaatiot. Kilpailuissa tehdään teeman mukainen elokuva, ArtBook, asukokonaisuus ja huone. Kilpailupalkintoina on aina jonkin verran StarCoinseja, Diamondseja ja hiukan (max. 14 päivää) Vip-jäsenyyttä. Kilpailussa täytyy kuitenkin käyttää tiettyjä lauseita tai sanoja.

VIP-jäsenyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VIP-jäsenyys on maksullinen ja sen ansiosta saa erilaisia etuja; VIP-jäsenyyden ostaja saa Diamondseja ja StarCoinseja, hienoja vaatteita ja animaatioita. VIP-jäsenillä on myös mahdollisuus ottaa tavallista enemmän kavereita kaverilistalleen. VIP-jäsenillä on oma chat-paikkansa, johon tavalliset käyttäjät eivät pääse. Moviestarplanetissa on myös arcade-pelejä. Vipeillä on tietyt pelit, joita muut käyttäjät eivät voi pelata. Voit luoda myös KLUBIN, joka löytyy Elokuva-kaupungista. Mutta vain VIP-jäsenyyden ostaneet voivat luoda KLUBIN. VIP-paketteja ovat VIP, Elite-VIP, Super VIP ja Star-VIP. Star-VIP on kallein, tavallinen VIP halvin. Star-VIP saa paljon enemmän etuja kuin tavallinen VIP. Star VIP voi esimerkiksi pyöräyttää pelin VIP-rahapyörää (pelissä on myös rahapyörä niille jotka eivät ole VIP-jäseniä) neljästi, toisin kuin tavallisen VIPin omistaja kerran päivässä. VIP-paketit voivat kestää joko viikon, kuukauden, kolme kuukautta tai vuoden. VIP ei ole pakollinen, ja pelissä pärjää hyvin ilmankin sitä.VIP-Jäsenille on myös tarjolla erillinen VIP-Foorumi,johon voivat kirjoittaa ainoastaan VIP-Jäsenet.VIP-Jäsenyys maksaa alk.4e aina 80e saakka.Myös erilaisia teemapaketteja on tarjolla,mutta niitä tulee korkeintaan vain kuukauden välein.Niistä voi saada upeita vaatteita,lemmikkejä,kampauksia,kenkiä,koruja ym,joita ei voi muuten saada pelistä.

Bonsterit ja Booniet MovieStarPlanetissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bonsterit ovat luppakorvaiset koirat, kissa sekä leijona. Booniet ovat pörröisiä avaruusoliomaisia lemmikkejä. MovieStarPlanetissa on myös niitä. Vain VIP-jäsenet voivat ostaa leijonia ja VIP-Boonieita. Näiden peruslemmikien ja Boonieiden lisäksi on myös erikoislemmikkejä, joita saa yleensä vain kun ostaa vuoden Star VIP-paketin. Ruokkimalla ja pesemällä bonsteria tai Boonieta säännöllisesti se pysyy terveenä ja kasvaa isommaksi sekä saat siinä sivussa vähän (max.3) StarCoinsia. Mitä isommaksi se kasvaa, sitä enemmän se saa vaatteita ja asusteita. Leikkimällä bonstereiden tai Boonieiden kanssa ne saavat kokemuspisteitä, jolloin niiden taso nousee ja ne oppivat uusia temppuja. Bonsterit ja Booniet asuvat huoneessasi. Saat itse määrätä, asuuko boonie/bonsterit olohuoneessa, puutarhassa, keittiössä tai bilehuoneessa. Bonsterin/boonien kanssa voi lenkkeillä myös chat -huoneissa joissa siellä olevat moviestarit voivat silittää boonieta/bonsteriasi. Myös niitä pitää hoitaa. Ne tulevat sairaaksi jos niitä ei hoida.Voit kasvattaa Boonietasi timanteilla,ja se maksaa 12 timanttia/kerta.Jotta Booniesi olisi isoimmillaan,sinun pitää kasvattaa se 3 kertaa.Jos lemmikkisi pienin mahdollinen,sen kasvatus suurimpaan kokoon on alkaen 36 timanttia.Boonien kasvattaminen on todella kallista,joten muista ruokkia se!

Diamond-kauppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diamond-kaupasta voi ostaa seuraavia asiota: Erityistervehdyksiä, vaatteita, aniomaatioita, ja tavaroita. Myös lemmikkejä voi kasvattaa jne.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Taskinen, Juha-Pekka: Netin leikkikentän suosio räjähti Suomessa 10.2.2013. Yle Uutiset. Viitattu 24.10.2013.
  2. Maat, joissa toimimme MovieStarPlanet. Viitattu 24.10.2013.