Moscow Country Club

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Moscow Country Club (nykyään pidemmin Le Méridien Moscow Country Club) on Venäjän federaation ulkoasiainministeriön diplomaattikunnan palveluhallinnon rakennuttama virkistysalue Nahabinoon Moskovan alueella, joka sisältää Venäjän toistaiseksi ainoan kansainväliset vaatimukset täyttävän täysimittaisen 18-reikäisen golfkentän lisäksi vartioidulle alueelle golfkentän eteläpuolelle Honkarakenteen hirsitaloista rakennetun alueen.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajatus Neuvostoliiton ensimmäisestä kansainväliset mitat täyttävästä golfkentästä syntyi jo 1960-luvun lopulla, mutta sitä ei toteutettu Neuvostoliiton olemassa olon aikana. Vasta 1990-luvun alussa perustettiin Ivan Sergejevin aloitteesta yhdysvaltalais-neuvostoliittolainen yhteisyritys, jonka tarkoituksena oli rakennuttaa ja ylläpitää golfkenttä, mutta parissa vuodessa hanke ajautui rahoitusvaikeuksiin. Yhdysvaltalainen osapuoli, James Anderson, oli teetätyttänyt yhdysvaltalaisella golfarkkitehti Robert Trent Jones II:lla, Robert Trent Jones nuoremmalla suunnitelman golfkentästä, jota toteuttamaan ryhtyi pääurakoitsijana Antti Peltoniemen toimitusjohtama Seicon-Rakennus, maanrakentajanaan Ab Tallqvist Oy[1], talotoimittajanaan Honkarakenne, jonka toteuttajana oli lahtelainen Mittarakentajat.

Moscow Country Clubilla ennen rakentamisen aloittamista oli lomahotelli, betonilohkoin ympäröity vartioitu alue sekä hallintorakennus ja keskellä metsää olevan alueen hallinnointiin hallintorakennus sekä autotallit, lämpölaitos ja palokunta.

Golfkenttä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Golfkenttä on 6 390 m pitkä. Sen ihannelyöntimäärä, par, on 72, mikä tarkoittaa kentän pelaamista läpi keskimäärin neljällä reikää kohden. Ruotsalainen Per-Ulrik Johansson selvitti kentän sadesäällä 63 lyönnillä The Russian Open Golf Championship 2007 -kilpailussa.

Golfkentän avajaiset pidettiin 2. syyskuuta 1994. Kuitenkin puolivalmiin golfkentän yhdeksällä ensimmäisellä reiällä järjestettiin jo 1993 Russian Open -golfkilpailu. Alueelle valmistui myös Ilmo Valjakan suunnittelema golfklubirakennus.

Hotelli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueen 131-paikkainen hotelli on rakennettu jo Neuvostoliiton aikana, mutta se kunnostettiin 1994 ja 1999 sekä kerroslukua korotettiin kaksikerroksisesta kuusikerroksiseksi.

Asuinalue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella on hotellin ja golfkentän lisäksi myös pysyviksi asunnoiksi vuokrattuja, myös jopa miltei 400 m2 laajoja kaksikerroksisia hirsihuviloita, joista ensimmäiset rakennettiin 19931994, joita on vuokrattu ensiksi länsimaisten, pääasiassa yhdysvaltalaisten ja brittiläisten yritysten Venäjän toimintojen johtohenkilöille ja sittemmin myös venäläisten liikepankkien.

Alueen tekee soveltuvaksi asumiskäyttöön se, ettei Nahabinossa ole juuri ilmaa saastuttavaa teollisuutta sekä se, että Nahabinon lomakeskus oli ja on vartioitu betonilohkoin ympäröity alue, jonka tieliittymässä oli maantiemiliisin tarkastuspiste.

1990-luvulla tällä oli erityistä merkitystä varakkaiksi tunnettujen ulkomaalaisten asumiselle.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueelle on rakennettu urheilutalo, jonka toteutti turkkilainen rakennusyritys. 1997 golfklubin yhteyteen perustettiin Lasten golfakatemia tukemaan lasten golfin peluuta.

Lähdeviitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ab Tallqvist Oy, referenssit: luettu 25.2.2008 20:37 UTC +2h [1] (Arkistoitu – Internet Archive)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]