Le Méridien

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Le Méridien, Wien, Itävalta

Le Méridien on ranskalaistyylinenselvennä hotelliketju, jonka pääkonttori sijaitsee Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Hotelliketjulla on 130 toimipistettä, ja sen omistaa nykyään Starwood Hotels & Resorts Worldwide. Ketjulla on hotelleja yli 50 maassa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Air France[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ranskalainen lentoyhtiö Air France perusti Le Méridienin vuonna 1972. Ensimmäinen Le Méridien -hotelli oli tuhatpaikkainen Le Méridien Etoile Pariisissa. Kahden vuoden kuluessa ketjulla oli jo kymmenen hotellia Euroopassa ja Afrikassa. Kuudessa vuodessa hotellien lukumäärä oli kasvanut 21:een ja hotelleja oli myös jo Ranskan Länsi-Intiassa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa, Keski-idässä sekä Mauritiuksella. Vuoteen 1991 mennessä hotellien lukumäärä oli kasvanut 58:aan.

Forte Group[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brittiläinen hotelliketju Forte Group osti Le Méridienin vuonna 1994. Granada Group plc osti Forte Groupin vuonna 1996, ja vuonna 2000 Granada Group yhdistyi Compass Group plc:n kanssa. Forte Group ja Compass Group plc jaettiin kahtia helmikuussa vuonna 2001, jolloin Forte Groupin Le Méridienin lisäksi Heritage Hotels ja Posthouse Hotels -ketjut jäivät Forte Groupin omistajalle Compass Group plc:lle. Toukokuussa vuonna 2001 Nomura International plc osti 1 900 miljoonalla punnalla Le Méridien Hotels & Resortsin, ja se liitettiin Principal Hotelsiin, joka oli ostettu saman vuoden helmikuussa.

24. marraskuuta 2005 Le Méridienin tavaramerkin ja hotelliliiketoiminnan osti Starwood Hotels & Resorts, kun taas kiinteistöt siirtyivät Lehman Brothersin ja Starwood Capitalin yhteisyritykselle.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Le Méridienin toimintaan kuuluu Moskovan alueella Nahabinossa Moscow Country Club, johon sisältyy myös Venäjän federaation toistaiseksi ensimmäinen ja ainut kansainväliset kilpailuvaatimukset täyttävät golf-kenttä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Le Méridien.