Mohinga

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mohinga-annos.
Mohingaa myyvä katukauppias Mandalayssa.

Mohinga tai mondi on riisinuudeleista, sekä kala- ja kookoscurrykastikkeesta valmistettava myanmarilainen eli burmalainen ruokalaji. Mohingaa pidetään usein maan kansallisruokana.

Mohingan vermiselliä muistuttavat[1] nuudelit valmistetaan hieman hapatetusta riisijauhosta. Nuudelien kanssa on kala- ja kookoscurrykastiketta, joka on rakenteeltaan ohutta ja lähes keittomaista. Annoksen lisukkeena voidaan tarjoilla useita erilaisia vaihtoehtoja, kuten keitettyjä kananmunia, paahdettua valkosipulia, pillisipulia, kikherneitä, chilipaprikoja, banaanipalmun ydintä ja esimerkiksi katkaravuista valmistettuja pihvejä.[2]

Mohingaa pidetään usein Myanmarin eli Burman kansallisruokana.[2] Burmassa se on tyypillinen etenkin aamiaisena.[1] Mohinga on suosittu katuruoka, jota myydään laajalti esimerkiksi kaupunkien torien ja katuvarsien kojuista.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Rice dishes of Southeast Asia Southeast Asia Center - University of Washington. Viitattu 15.11.2018. (englanniksi)
  2. a b c Alan Davidson: ”mohinga”, The Oxford Companion to Food. 3. painos. Oxford University press, 2014. ISBN 978-0-19-104072-6. (englanniksi)