Modern Drunkard Magazine

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Modern Drunkard Magazine
Mdm-hdr.png
Lyhenne MDM
Lehtityyppi aikakauslehti
Aihealue juomakulttuuri
Julkaisija Frank Kelly Rich
Levikki 50 000 (2005)[1]
Perustettu 1996
Päätoimittaja Frank Kelly Rich
Kotipaikkakunta Denver
Kotimaa Yhdysvallat
Sivukoko broadsheet
Ilmestymistiheys kuusi kertaa vuodessa
Kieli englanti
Kotisivu Modern Drunkard

Modern Drunkard Magazine on kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä yhdysvaltalainen kiiltopintainen aikakauslehti, joka pyrkii edistämään ”toiminnallisen alkoholistin[2] elämäntapaa. Vuonna 1996 perustettu lehti on kerännyt vähitellen itselleen mainetta, ja nykyisin sen levikki on noin 50 000.[1] Modern Drunkard Magazinen luoja Frank Kelly Rich toimii myös sen päätoimittajana ja julkaisijana. Päämajaansa Denverissä pitävä julkaisu mainostaa sivuillaan juoma-alan yritysten ohella baareja, jotka vaikuttavat Denverissä, Minneapolisissa, Las Vegasissa ja Philadelphiassa.

Lehden teemana toimiva alkoholin ja ”funktionaalisten alkoholistien” boheemien elämäntapojen ylistäminen on ristiriidassa yleensä kohtuukäyttöön kannustavan yhdysvaltalaisen valtavirran kanssa. Lehden säännöllisiä erikoisuuksia ovat muun muassa osiot nimeltään ”Alcocomics – sarjakuvia raittiusrajoitteisille” (”Alcocomics – Cartoons for the sober challenged”), ”Wino Wisdom” ja ”Tiedät olevasi juoppo, kun…” Lehdessä on myös alkoholin asemasta historiassa kertovia, pikkutarkasti tutkittuja artikkeleita, joiden aiheina ovat olleet esimerkiksi viskikapina sekä Franklin D. Rooseveltin rakkaus martineihin. Kirjoitusten sävy on usein tyyliltään humoristinen, mutta lehden totisuutta juopottelevan elämäntyylin puolustajana on vaikea kiistää.

Ajoittain lehti laajentaa säännöllisesti mukana olevaa ”Booze in the News” (”Viina uutisissa”) -osuuttaan siten, että se keskittyy yksityiskohtaisemmin johonkin alkoholiin liittyvään aiheeseen, kuten Jack Daniel’s -viskipullon hupenevaan väkevyysasteeseen.

Lehden taiteellinen tyyli kovapintaisia miehiä ja muodokkaita naisia esittävine kuvineen muistuttaa 1950-luvun suosittuja pulp-lehtiä

Modern Drunkardin tunnuksena toimivassa lipussa esiintyy oliivilla varustettu martinilasi kahden ristikkäin menevän miekan yläpuolella. Siinä näkyy myös kolme kirjainta, M, D ja M, jotka viittaavat ”Modern Drunkard Magazineen”.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kelly, David: Homage to boozers SF Gate. 2.1.2005. San Francisco Chronicle. Viitattu 23.8.2007. (englanniksi)
  2. Rich, Frank: Juicing on the Job 2006. Modern Drunkard Magazine. Viitattu 23.8.2007. (englanniksi)
  3. Modern Drunkard Magazine Online (ks. kuva sivun vasemmassa ylälaidassa) 2007. Modern Drunkard Magazine. Viitattu 23.8.2007. (englanniksi)